X

Χέρι-χέρι Τζολί-Πιτ στη διεθνή διάσκεψη κατά της σεξουαλικής βίας

Ο Μπραντ Πιτ έδειξε ότι στηρίζει τη σύζυγο του στην εκστρατεία για την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας.

Ant1news

Ολοκληρώθηκε στο Λονδίνο η πρώτη διεθνής διάσκεψη για τον τερματισμό της σεξουαλικής βίας, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η Αντζελίνα Τζολί, με την ιδιότητα της Ειδικής Απεσταλμένης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Η Αντζελίνα Τζολί, είχε επαφές με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τον επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, ενώ συναντήθηκε με θύματα βιασμού και άκουσε τις δραματικές αφηγήσεις τους.

Στο πλευρό της διάσημης ηθοποιού, η οποία έχει αναμειχθεί ενεργά σε ανθρωπιστικές αποστολές του ΟΗΕ από το 2001, βρισκόταν ο σύζυγός της Μπραντ Πιτ. Κρατώντας της σφιχτά το χέρι, επισκέφθηκε το συνεδριακό κέντρο, θέλοντας να δείξει πως στηρίζει την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η σύζυγός του.

Περίπου 1.200 αξιωματούχοι από 150 χώρες του κόσμου συμμετέχουν στην 4ήμερη σύνοδο που ξεκίνησε την Τρίτη στο Λονδίνο. Η σύνοδος πραγματοποιείται στη σκιά της απαγωγής 200 μαθητριών στη Νιγηρία, του λιθοβολισμού μία εγκύου στο Πακιστάν και του ομαδικού βιασμού δύο κοριτσιών στην Ινδία.