X

Βόλτα στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα» έκανε η Guardian

Με τα καλύτερα λόγια περιγράφει η βρετανική εφημερίδα την παραλιακή ζώνη της Αττικής, από τη Γλυφάδα έως το Σούνιο.

Ant1news

Τις αμέτρητες ομορφιές της Ελλάδας συνεχίζουν να ανακαλύπτουν ξένα μέσα ενημέρωσης, προτρέποντας πολλούς να επισκεφτούν την χώρα μας. Έτσι η βρετανική εφημερίδα Guardian έκανε βόλτα στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα». 

Σε μια βόλτα κατά μήκος της παραλιακής από την Γλυφάδα έως το Σούνιο η βρετανική εφημερίδα, όπως γράφει, διαπίστωσε αλλαγές. 

«Πριν από δύο χρόνια κάθε επίσκεψη στη Γλυφάδα σήμαινε και εντοπισμό νέων καταστημάτων που έχουν κλείσει. Τώρα αυτή η αίσθηση της ερημιάς έχει φύγει και υπάρχει στον αέρα μία αισιοδοξία σε αυτή την κοσμοπολίτικη πόλη, πρωτεύουσα της Αθηναϊκής Ριβιέρας», γράφει η Guardian.

Επίσης, όπως σημειώνει η εφημερίδα ελάχιστοι είναι οι επισκέπτες οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης υπάρχει αυτό το εντυπωσιακό σκηνικό με λίμνες, παραλιακά θέρετρα και παραλίες με πιστοποιημένα καθαρά νερά.

Ακόμα, η Guardian επισημαίνει το γεγονός ότι σε όλες «στάσεις» της παραλιακής, από τη Βούλα, το Καβούρι και τη Βουλιαγμένη, ως τη Βάρκιζα, την Αγία Μαρίνα και το Λαγονήσι, μπορεί κανείς να βρει το νησιωτικό χρώμα και την μαγεία, χωρίς να χρειάζεται να επιβιβαστεί σε πλοίο.



Η Αθήνα αναδεικνύεται αναμφισβήτητη πρωταγωνίστρια της τουριστικής σεζόν και εκτιμάται οτι θα σημειώσει θεαματική αύξηση 44% ξένων επισκεπτών. Μάλιστα, η κάμερα του ΑΝΤ1 συνταξίδεψε μια ολόκληρη ημέρα, με ένα γκρουπ τουριστών και αναζήτησε τους λογους που επιλέγουν την Αθηνα.