X

Τζωρτζάτος: «Η CIA μιλάει ως 17Ν μέσα από τη φωνή του Κουφοντίνα»

Ο Τζωρτζάτος υποστηρίζει ότι ο Κουφοντίνας «πούλησε» τους συντρόφους του για να γλιτώσουν συγγενικά του πρόσωπα.

Ant1news


Δεν έχει τέλος ο «εμφύλιος» των μελών της 17 Νοέμβρη. Νέο δριμύ κατηγορώ εξαπολύει ο κρατούμενος, στον Κορυδαλλό, Βασίλης Τζωρτζάτος κατά του  Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και του δραπέτη Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο Τζωρτζάτος, με κείμενο που δημοσιεύεται στην «Ελευθεροτυπία», κατηγορεί ευθέως τον  Κουφοντίνα, ότι  σκόπιμα άφησε ενοχοποιητικά στοιχεία στη γιάφκα της 17Ν, μετά την έκρηξη στον Πειραιά και τον τραυματισμό του Σάββα Ξηρού, το καλοκαίρι του 2002, με σκοπό να συλληφθούν όλα τα μέλη της οργάνωσης, αφού, όπως ισχυρίζεται, είχε προϋπάρξει συμφωνία με τις διωκτικές αρχές.

Υποστηρίζει, μάλιστα, πως  ο Κουφοντίνας μετέφερε επίτηδες παλαιά χειρόγραφα για τις αμοιβές των τρομοκρατών και φρόντισε να σβηστούν, μόνο, τα ίχνη προκειμένου να απαλλαγούν συγγενικά του πρόσωπα. Ταυτοχρόνως, ισχυρίζεται ότι αυτά που λέει και γράφει ο επιχειρησιακός αρχηγός είναι καθ΄ υπαγόρευση της CIA.

Καταγγέλλει πως δέχθηκε επανειλημμένα απειλές για τη ζωή του, και ότι επιχειρούν να τον βγάλουν «χαφιέ» για να τον εκφοβίσουν ενώ  αναφέρεται και στο βιβλίο του Κουφοντίνα, υποστηρίζοντας ότι περιέχει πολλά ψέμματα που στόχο έχουν να ηρωοποιήσουν τον αρχιεκτελεστη της 17Ν.

Ο Βασίλης Τζωρτζάτος διηγείται, όμως, και  σπαρταριστά περιστατικά από την κοινή δράση τους, με πιο χαρακτηριστικό έναν αυτοτραυματισμό του Κουφοντίνα , τον οποίο ο ίδιος εμφανίζει ως αποτέλεσμα… μάχης με την Αστυνομία.