X

Πισίνα σε σχήμα βιολιού αξίας ενός εκ. δολαρίων

Μια πρωτότυπη πισίνα σκέφτηκε να φτιάξει στο σπίτι του πρώην χρηματιστής της Goldman Sachs λάτρης της κλασικής μουσικής.

Ant1news

Μία πισίνα πολλών καρατίων εμπνεύστηκε και τελικά δημιούργησε ένας τραπεζίτης, με σύμμαχό του τη φαντασία και τα χρήματα.

Ο Jay Dweck, πρώην επικεφαλής της Goldam Sachs, εμπνεύστηκε από ένα βιολί Stradivarius και δημιούργησε μια μοναδική πισίνα πιστό αντίγραφο του διάσημου βιολιού, η οποία του στοίχισε ούτε λίγο ούτε πολύ ένα εκατομμύριο δολάρια. Η εντυπωσιακή πισίνα διαθέτει και δοξάρι, που επίσης σχηματίζεται από νερό-ρηχό, σε στυλ «μπανιέρας» για να χαλαρώνουν οι λουόμενοι.

«Ήθελα μια πισίνα αρκετά μακριά σε μήκος για να μπορεί κανείς να κολυμπά, μόνο που βάσει των περιορισμών, μια τέτοια πισίνα θα έπρεπε να είναι αρκετά στενή», λέει ο Dweck στην εφημερίδα Daily Mail εξηγώντας πως θέλοντας να συνδυάσει τις «ανάγκες» του με τις οδηγίες, κατέληξε σ' αυτό το μοναδικό σχήμα πισίνας. Το γεγονός πως η πισίνα κατασκευάστηκε στη Νέα Υόρκη και όχι στις απέραντες εκτάσεις της Καλιφόρνια, τον περιόριζε κάπως...

Καθώς και ο ίδιος παίζει βιολί, ως χόμπι, καθώς υπήρξε από τα ανώτερα στελέχη όχι μόνο της Goldman Sachs αλλά και της Morgan Stanley, δεν άργησε να συνειδητοποιήσει πως αυτό που ήθελε να πραγματοποιήσει δεν ήταν άλλο από μια πισίνα-βιολί!