X

Σαράντα βιογραφικά μέχρι τώρα… για την θέση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων

Σαράντα αιτήσεις έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα για την κάλυψη της θέσης του Γενικού Γραμματέας Εσόδων, μετά την παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη.

Ant1news


Του Νίκου Ρογκάκου

Περισσότερα από 40 βιογραφικά έχουν υποβληθεί στο opengov.gr μέχρι σήμερα, από ενδιαφερόμενους, για την θέση του προσφάτως παραιτηθέντος Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, αφού έχει προκηρυχθεί θέση για την κάλυψή της.

Ο μισθός για τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων φθάνει τα 2.500€ τον μήνα, καθαρά, ωστόσο οι ευθύνες είναι πολλές και οι απαιτήσεις ακόμη περισσότερες, αφού σε αυτόν στηρίζεται εν πολλοίς η επιτυχία της τήρησης του προϋπολογισμού, δεδομένου ότι τα έσοδα κρίνουν και την επιτυχία του.

Πάντως, μετά την αρνητική αντίδραση των Βρυξελλών στην παραίτηση Θεοχάρη τώρα, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, διαμηνύουν επί της ουσίας ότι «θα έχουμε και εμείς ρόλο στην επιλογή του καταλληλότερου».

Μετά τις υποψηφιότητες έρχεται η ώρα της επιλογής, εντός των επομένων ημερών.

Με απόφαση Γ. Στουρνάρα, πριν την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών ορίστηκε η σύνθεση της πενταμελούς επιτροπής αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, στην οποία πέραν του προεδρεύοντος Υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, μετέχουν οι εξής ως μέλη: Τέντες Ιωάννης (Εθνικός Συντονιστής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, τ. Εισαγγελέας Α.Π.), Σφακιανάκης Μιχαήλ  (Καθηγητής Οργάνωσης και Διοίκησης  Πανεπιστημίου Πειραιώς),  Κονδύλης Εμμανουήλ  (Ομότιμος Καθηγητής Οργάνωσης και Διοίκησης Πανεπιστημίου Πειραιώς) και Lepetit Pierre (Γενικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας).

Το μάτι των Βρυξελλών δεν είναι άλλο από τον κ. Lepetit ο οποίος μένει να αποδειχθεί αν είναι ο μικρός ( le petit) της υπόθεσης , ή ο καθοριστικός κρίκος στην αλυσίδα αξιολόγησης.