X

Μεμονωμένο περιστατικό ή σατανιστική οργάνωση πίσω από τη «θυσία» της Γλυφάδας;

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη το κίνητρο του δράστη της δολοφονίας της άστεγης γυναίκας στη Γλυφάδα, ενώ η αγωνία πλέον μεταφέρεται στο αν υπάρχει ή όχι κάποια σατανιστική οργάνωση πίσω από αυτήν.

Ant1news

Το πώς ο 22χρονος επέλεξε την άστεγη γυναίκα για να διαπράξει το φριχτό έγκλημά του στο όνομα του Σατανά, δεν έχει εξακριβωθεί. Ο ίδιος στην ομολογία του κατέθεσε ότι «το θύμα θα το υποδείκνυε ο Σατανάς» ενώ είχε σκοπό να κάνει και δεύτερη θυσία της 21η Ιουνίου, ημέρα του «θερινού ηλιοστασίου».

Ο τρόπος με τον οποίο διεπράχθη το έγκλημα είναι πανομοιότυπος με εκείνον της 28χρονης Γαρυφαλλιάς Γιούργα, μητέρας δύο παιδιών και υπάλληλο κεντρικού ξενοδοχείου, η οποία δολοφονήθηκε από τους «σατανιστές της Παλλήνης» τη Μεγάλη Τετάρτη του 1993, δηλαδή με πολτοποίηση του κεφαλιού, τη λεγόμενη «λατρευτική ανθρωποκτονία» κατά την αστυνομική ορολογία.

Ο Πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας, μιλώντας το πρωί στο Πρωινό ΑΝΤ1, υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να διαχωριστεί το εάν ο δράστης είχε ψυχοπαθητικά κίνητρα ή αν υπάρχει κάποια εμπλοκή του σε σατανιστική οργάνωση.

Σε αυτήν τη γραμμή κινήθηκαν και οι έρευνες του τμήματος Ανθρωποκτονιών, αφού γνωρίζοντας τα κίνητρα για τη δολοφονία της άστεγης γυναίκας-λόγω του σατανιστικού συμβόλου που είχε αποτυπώσει με το αίμα του στο παγκάκι-είχαν την αγωνία ότι επρόκειτο να κάνει και δεύτερο, κάτι το οποίο ομολόγησε και ο ίδιος ο δράστης.

Για να φτάσουν στον εντοπισμό του οι αστυνομικοί, δημιούργησαν ψεύτικο προφίλ, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του δράστη. «Δεν μπορούσαν να ταυτοποιήσουν το DNA του, καθώς δεν ήταν σεσημασμένος και αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να το εντοπίσουν και να τον σταματήσουν» περιγράφει την επιχείρηση ο κ. Ντούμας.

Σε δεύτερο στάδιο, οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται στο αν υπάρχει οργάνωση ή αν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. «Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με λάτρεις ή απλούς εραστές του Σατανά» και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι «υπάρχει ο κίνδυνος να μυηθούν επιρρεπής ανθρώποι σε σατανιστικές πράξεις» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Εξίσου μεγάλη εντύπωση κάνει όμως και ο πατέρας του 22χρονου δράστη. Ο νεαρός αμέσως μετά την πράξη του πήγε στο σπίτι και ομολόγησε στον πατέρα και τον αδελφό του τι είχε κάνει, αλλά εκείνοι δεν τον πίστεψαν, όπως ισχυρίζονται. Γνώριζαν ωστόσο, ότι το παιδί έχει ψυχολογικά προβλήματα και άλλα από τη χρήση ουσιών.

Ο δράστης αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα για να ομολογήσει.