X

Φαήλος Κρανιδιώτης: «Είναι ολοφάνερο ότι είναι σχιζοφρενής ο 22χρονος»

Την ψυχική κατάσταση του 22χρονου δράστη του σατανιστικού εγκλήματος της Γλυφάδας περιέγραψε στο Πρωινό του Αντ1 ο συνήγορός του, Φαήλος Κρανιδιώτης.

Ant1news

Ο δικηγόρος του 22χρονου, που πολτοποίησε το κεφάλι άστεγης γυναίκας ανήμερα του Πάσχα, στο όνομα του Σατανά, Φαήλος Κρανιδιώτης μίλησε στο Πρωινό του Αντ1 για την κατάσταση του πελάτη του, τον οποίο περιέγραψε «σχιζοφρενή».

«Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει ψευδαισθήσεις και μανία καταδιώξεως και τοξικομανής, συγκροτεί μία εικόνα που δείχνει σχιζοφρένεια, δε χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το καταλάβεις, είπε ο κ. Κρανιδιώτης και περιέγραψε τις χρόνιες προσπάθειες της οικογένειάς του για νοσηλεία, την οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων ισχυρίζεται ότι αρνούταν να δεχτεί. Επιπλέον το νεαρό της ηλικίας του δράστη γινόταν εμπόδιο στο να τον δεχτούν οι δομές ψυχικής υγείας.

«Η οικογένεια έχει κάνει μεγάλο αγώνα και απόπειρα εγκλεισμού μέσω της αστυνομίας, αλλά επειδή ήταν ανήλικος δεν τον έπαιρναν» .

Περιγράφοντας τη βαριά εξάρτησή του από τις ουσίες, ο νομικός, ανέφερε ότι ο νεαρός «το 2009 είχε μείνει παράλυτος για ένα χρόνο, λόγω της χρήσης ουσιών».

Ο κ.Κρανιδιώτης βασιζόμενος στη δικογραφία της υπόθεσης έκανε λόγο και για την οικογένεια του θύματος, η οποία έδινε από την πλευρά της το δικό της αγώνα για εκείνη. Η 41χρονη είχε χρόνια που είχε φύγει από το σπίτι της και ζούσε από επιλογή της στο δρόμο, σύμφωνα με τον πατέρα της.

Ο 22χρονος θα βρεθεί ενώπιων του ανακριτή σήμερα το μεσημέρι.