X

Θερμά λόγια από Σόιμπλε για την Ελλάδα

Με θερμά λόγια για τις προσπάθειες της Ελλάδας εκφράστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ant1news



Κατά την άφιξη του ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξέφρασε τον σεβασμό και την στήριξή του στις προσπάθειες της χώρας μας και παρουσιάστηκε αισιόδοξος για το μέλλον.

«Θα πρέπει να δείξουμε σεβασμό για το γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις για το εσωτερικό της χώρας», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Ο Σόιμπλε εκτίμησε ότι αν η Ελλάδα συνεχίσει στον δρόμο των προηγουμένων ετών, χωρίς αμφιταλαντεύσεις, θα προχωρήσει, παρά τις Κασσάνδρες. Όπως είπε, σήμερα η Ελλάδα έχει καλύτερες επιδόσεις στα δημοσιονομικά και στην ανάπτυξη, σε σχέση με τις προβλέψεις δύο χρόνια πριν, όταν ξεκινούσε το δεύτερο πρόγραμμα.

«Η Ελλάδα ετοιμάζεται να βγει από την ύφεση, η ανεργία μειώνεται, ενώ για πρώτη φορά αυξάνεται η απασχόληση. Η Ελλάδα δεν έχει βγει από το δάσος, αλλά έχει πετύχει πολλά και αξίζει τον σεβασμό και τη στήριξη όλων μας σε αυτόν τον επιτυχημένο δρόμο», τόνισε σχετικά.

H πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής αναμένεται να εξεταστεί στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο και στην οποία συμμετέχει ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.