X

Μνημόνια συνεργασίας και συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Κίνας

Συνολικά 19 επιχειρηματικές συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Κίνας υπεγράφησαν στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Κινέζου Πρωθυπουργού στην Αθήνα.

Ant1news

Παρουσία του Κινέζου πρωθυπουργού και του Αντώνη Σαμαρά, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας και ο Υπουργός Εμπορίου της Κίνας, Gao Hucheng, υπέγραψαν το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου Μνημόνιο Κατανόησης για την Ενίσχυση της Διμερούς Οικονομικής και Επενδυτικής Συνεργασίας.

Επίσης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Δένδια, του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη και των κ. Gao Hucheng, Υπουργού Εμπορίου (MOFCOM) και Xu Shaoxi,  Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη & τις Μεταρρυθμίσεις (NDRC) υπεγράφησαν σειρά συμφωνιών μεταξύ Ελληνικών και Κινεζικών φορέων και επιχειρήσεων.

Οι συμφωνίες ύψους περίπου 6,5 δισ. δολαρίων, αφορούν, μεταξύ άλλων, τους τομείς της ναυτιλίας, των κατασκευών, της ενέργειας, των τροφίμων κ.α.

Επιπλέον, στη σημερινή εκδήλωση υπεγράφησαν επίσης δύο μνημόνια κατανόησης από την Enterprise Greece με την China Development Bank Corporation και την China Energy Conservation and Environmental Protection Group αφενός και με την China State Construction & Engineering Corporation (CSCEC) αφετέρου.

Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας είχε επαφές με αντιπροσωπεία της Κινεζικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (China Development Bank, CDB).

Αναλυτικά η λίστα με τις 19 οικονομικές συμφωνίες.