X

Εντυπωσιασμένος ο Λι Κετσιάνγκ από το Αρχαιολογικό Μουσείο

Την μεγάλη εντύπωση που του έκαναν οι συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου εξέφρασε ο Κινέζος πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη του.

Ant1news



«Έχετε ένα από τα ωραιότερα Μουσεία του κόσμου», ανέφερε ο Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ, στον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατά την επίσκεψή τους, νωρίτερα, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η επίσκεψη του Λι Κετσιάνγκ και της συζύγου του στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο διήρκησε περίπου μία ώρα, ενώ το πρωθυπουργικό ζεύγος της Κίνας συνόδευσε στην ξενάγηση ο κ. Σαμαράς μαζί με τη σύζυγό του, καθώς και ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την πινακίδα της Γραμμικής Γραφής Β και την αποκρυπτογράφησή της, ενώ εμφανίστηκε επίσης εντυπωσιασμένος από τα χάλκινα αγάλματα του Ποσειδώνα και του «τζόκεϊ» του Αρτεμισίου.



Ο Λι Κετσιάνγκ εστίασε την προσοχή του και στην τοιχογραφία της Άνοιξης από το Ακρωτήρι της Θήρας και έκανε ερωτήσεις στον αναπληρωτή διευθυντή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (ΕΑΜ), Γιώργο Κακαβά, σχετικά με την τεχνογνωσία των Ελλήνων στην επεξεργασία των φυτικών χρωμάτων.

Η σύντομη επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού και της συζύγου του ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση τους στην αίθουσα με τα εκθέματα από το Ναυάγιο των Αντικυθήρων και τον περίφημο μηχανισμό των Αντικυθήρων, ενώ πριν αποχωρήσουν από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, παρέλαβαν δώρα αναμνηστικά δώρα από τη σύζυγο του Έλληνα πρωθυπουργού και τον διευθυντή του ΕΑΜ.



Το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Κινέζος ομόλογός του βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά, ενώ από το απόγευμα της Παρασκευής ο Λι Κετσιάνγκ επισκέπτεται με τον Αντώνη Σαμαρά το Ηράκλειο της Κρήτης. Οι δύο άνδρες αναμένεται να επιθεωρήσουν και την στρατιωτική αεροπορική βάση στο Καστέλι.

Δείτε το βίντεο από την επίσκεψή τους: