X

Στην Κρήτη θα ξεναγηθεί το Σάββατο ο Κινέζος πρωθυπουργός

Στην Κρήτη βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής ο Κινέζος πρωθυπουργός μαζί με τη σύζυγό του.

Ant1news



Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ μαζί με τη σύζυγό του αφίχθη το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», στο πλαίσιο της επίσημης τριήμερης επίσκεψής του στη χώρα μας.

Ο Λι Κετσιάνγκ, που συνοδεύεται από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ολοκληρώνει την επίσκεψή του στην Ελλάδα επισκεπτόμενος το Σάββατο την Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Τον Κινέζο πρωθυπουργό και την αποστολή που τον συνοδεύει υποδέχθηκαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο γ.γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γρηγόρης Ροκαδάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης και βουλευτές.

Κατόπιν ο κ. Λι Κετσιάνγκ με την σύζυγό του και την συνοδεία τους αναχώρησαν για το ξενοδοχείο στην περιοχή της Χερσονήσου όπου και θα καταλύσουν.

Το Σάββατο, ο Κινέζος πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα επισκεφθεί την Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.



Κατά την επίσκεψη τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο θα πραγματοποιηθούν από τον κ. Σαμαρά τα επίσημα εγκαίνια των χώρων του ανακαινισμένου Μουσείου που παραδόθηκαν πρόσφατα προς χρήση.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ, αναμένεται να αναχωρήσει από την Κρήτη το απόγευμα του Σαββάτου.