X

Σαφάρι ελέγχων για αποδείξεις και ανασφάλιστους εργαζόμενους

Εκτεταμένους φορολογικούς ελέγχους πραγματοποίησε από την αρχή της τρέχουσας εβδομάδας η Οικονομική Αστυνομία σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ant1news



Κατά τους φορολογικούς και ασφαλιστικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα σε 19 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στην Αθήνα, τον Πειραιά, τον Άλιμο, το Μαρούσι, την Καισαριανή, την Ηλιούπολη και στου Ζωγράφου διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε επτά από αυτά.

Όπως ανακοινώθηκε πρόκειται για τις εξής παραβάσεις:

• Σε μεζεδοπωλείο στην Καισαριανή, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων (4) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, ενώ δεν επεδείχθη το βιβλιάριο συντήρησης και επισκευών της ταμειακής μηχανής.

• Σε οινομαγειρείο – ψητοπωλείο στην Καισαριανή, διαπιστώθηκε η μη έκδοση (1) απόδειξης λιανικών συναλλαγών και η λειτουργία του καταστήματος χωρίς την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας.

• Σε παντοπωλείο στην περιοχή Ζωγράφου, διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας (1) απόδειξης λιανικών συναλλαγών, ενώ δεν επεδείχθη το βιβλιάριο συντήρησης και επισκευών της ταμειακής μηχανής, το Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.) και οι πίνακες προσωπικού.

• Σε ψητοπωλείο στην Ηλιούπολη βρέθηκε μία εργαζόμενη, η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).

• Σε καφετέρια – σνακ μπαρ στην Ηλιούπολη, δεν επεδείχθη το βιβλιάριο συντήρησης και επισκευών της ταμειακής μηχανής.

• Σε κατάστημα στον Πειραιά, δεν επεδείχθη το Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.) και οι πίνακες προσωπικού.

• Σε κατάστημα στον Πειραιά, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο (2) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες ΔΟΥ και ΙΚΑ για την επιβολή των προβλεπόμενων Διοικητικών κυρώσεων.