X

Ο πρώτος «συμμετοχικός» πίνακας του κόσμου….ζαλίζει

Να ζωγραφίσει έναν συμμετοχικό πίνακα είχε την ιδέα να φτιάξει ένα καλλιτέχνης. Το έκανε με συμμετοχική χρηματοδότηση και το αποτέλεσμα προκαλεί εντύπωση και… ίλιγγο.

Ant1news

Ο καλλιτέχνης Benjamin Redford αποφάσισε να κάνει έναν πρωτότυπο πίνακα ζωγραφικής. Σε μέγεθος μεγάλο για πίνακα και με συμμετοχές που σίγουρα δεν θυμίζουν πίνακα, ο καλλιτέχνης κατάφερα να κάνει τη διαφορά.

Η ιδέα του πρότζεκτ ήταν απλή: Ο καθένας θα μπορούσε να «αγοράσει» ένα κομμάτι του πίνακα, όπου θα ζωγραφιζόταν ό,τι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους.

Έβαλε την ιδέα του σε καμπάνια crowdfunding και η συμμετοχή του κοινού ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Αφενός το ποσό συγκεντρώθηκε μέσα σε 24 ώρες, αφετέρου άνθρωποι από κάθε γωνιά της Γης έδιναν τις «παραγγελίες» τους. Τα αιτήματα για εικόνες που θα περιέχονταν στο έργο έφτασαν τα 3012, από 202 ανθρώπους.

Βασική προϋπόθεση, θα πρέπει να σημειωθεί, ήταν ότι δεν είχε το δικαίωμα να αρνηθεί σε κανέναν τίποτα.

Τρεις μήνες αργότερα είχε δημιουργήσει έναν πίνακα διαστάσεων 2 επί 1, 5 μέτρων, με απίστευτες λεπτομέρειες,  ο οποίος από μακριά δεν είναι και τόσο ευδιάκριτος.

Οι παραγγελίες των χρηστών επικεντρώθηκαν στην απεικόνιση ζώων, με λιγότερες για ήρωες κινουμένων σχεδίων και μόνο τρεις σεξουαλικού περιεχομένου(!).

Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι παρόλο που οι υπήρχε η δυνατότητα να ζητηθεί κενός χώρος, κανένας δεν τον αγόρασε.