X

Έφτασε ο καύσωνας! Μάθετε πώς να προφυλαχτείτε

Ο «μίνι» καύσωνας είναι εδώ και εγκυμονεί κινδύνους. Διαβάστε τις οδηγίες για να προφυλαχτείτε.

Ant1news

Μέχρι τους 39 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος σήμερα και αύριο, στη Δυτική κυρίως Ελλάδα, σήμερα κι εκεί θα παραμείνει μέχρι το Σάββατο.

Σε όλη την επικράτεια η ζέστη θα είναι πολύ έντονη και η παραλία ή η σκιά, στα ορεινά θα είναι από τις καλύτερες λύσεις.

Ο καύσωνας θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο το μεσημέρι, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, οπότε και θα φυσήξουν οι βόρειοι άνεμοι, για να δροσιστεί λίγο η ατμόσφαιρα, ενώ η θερμοκρασία θα επανέλθει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Οδηγίες για προφύλαξη από τη ζέστη

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε οδηγίες για προφύλαξη από τη ζέστη, με κύρια την αποφυγή έκθεσης στον ήλιο, τη λήψη ελαφριών γευμάτων και την κατανάλωση άφθονου νερού. Καλό θα ήταν να προτιμηθούν και τα φαρδιά ρούχα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, θα πρέπει να αποφευχθεί η βαριά σωματική εργασία, ενώ τα άτομα που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες των προσωπικών τους γιατρών, κυρίως όσο αφορά στη λήψη των φαρμάκων τους.

Για τους ηλικιωμένους, τα βρέφη και τα παιδιά θα πρέπει να ληφθούν ειδικά μέτρα προφύλαξης.

Επιπλέον βοήθεια και ανακούφιση είναι τα συχνά και χλιαρά ντουζ και φυσικά τα απαραίτητα γυαλιά ηλίου.

Για τις ευπαθείς ομάδες θα ανοίξουν κλιματιζόμενες αίθουσες. Δείτε ποιες θα είναι ΕΔΩ και διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού ΕΔΩ.