X

Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα σε Κορινθία και Λάρισα

Οι φωτιές βρίσκονται υπό έλεγχο, πλην του πύρινου μετώπου στο Μάζι Μαλαισίνας.

Ant1news



Υπό έλεγχο τέθηκαν πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες στο Γαλατάκι Κορινθίας και στον Αγιόκαμπο Λάρισας, όπου πλέον γίνεται εκτίμηση των ζημιών και των καταστροφών.

Η φωτιά στο Γαλατάκι Κορινθίας, για την οποία κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ήταν πολύ επικίνδυνη και έκαψε τουλάχιστον ένα σπίτι κι ένα αυτοκίνητο. Οι φλόγες βρέθηκαν δίπλα και σε αρκετές περιπτώσεις μέσα στα σπίτια, όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε διαδικτυακό τοπικό μέσο της περιοχής.

Σε πλήρη εξέλιξη, χωρίς προς το παρόν να κινδυνεύουν κατοικημένες περικοπές, βρίσκεται την ίδια ώρα η πυρκαγιά στο Μάζι Μαλαισίνας, όπου με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα, προειδοποιεί η ΓΓΠΠ

Υψηλός θα είναι σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις περιοχές Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής),  Πελοποννήσου, Θεσσαλίας, Χαλκιδικής, νήσων Βορείου Αιγαίου και Κυκλάδων, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο  ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης),  καθώς και την χρήση υπαίθριων ψησταριών και  την ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Επίσης απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου η καύση των αγρών.