X

Χάος με τις αποσκευές στο αεροδρόμιο του Χίθροου

Μία βλάβη στο σύστημα μεταφοράς των αποσκευών στον Τερματικό Σταθμό 5 άφησε χιλιάδες ταξιδιώτες χωρίς τις βαλίτσες τους.

Ant1news

Από τον Καναδά μέχρι την Ουγκάντα χιλιάδες ταξιδιώτες της British Airways ψάχνουν τις βαλίτσες τους, οι οποίες… ξέμειναν στο αεροδρόμιο του Χίθροου.

Μία βλάβη στο σύστημα μεταφοράς των αποσκευών «παρέλυσε» τον Τερματικό Σταθμό 5 στο Χίθροου, ο οποίος εξυπηρετεί αποκλειστικά επιβάτες των πτήσεων της British Airways.

Οι αχθοφόροι έτρεχαν και δεν προλάβαιναν, καθώς έπρεπε να μεταφέρουν αναρίθμητες αποσκευές και σε πολλές περιπτώσεις οι ταξιδιώτες υποχρεώθηκαν να επιβιβαστούν στα αεροσκάφη χωρίς τις βαλίτσες με τα πράγματα τους.

«Ωραία τα καταφέρατε! Αφήσατε τις αποσκευές μας στην Αγγλία και βρισκόμαστε στην Ουγκάντα χωρίς ρούχα», ανέφερε σε μήνυμά του προς την εταιρεία ο Τεντ Κινγκ.

Η Κάθριν Σαρπλς ζητάει να μάθει που βρίσκονται οι δικές της βαλίτσες: «Παρακαλώ, πείτε μας που βρίσκονται οι βαλίτσες από την πτήση BA0778 με προορισμό τη Στοκχόλμη».

Εκπρόσωπος της British Airways ζήτησε συγγνώμη από τους επιβάτες που ταλαιπωρήθηκαν και διαβεβαίωσε πως καταβάλλονται προσπάθειες για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποστολή των αποσκευών στους ιδιοκτήτες τους. «Το σύστημα μεταφοράς αποσκευών στον Τερματικό Σταθμό 5 υπέστη βλάβη, επηρεάζοντας έτσι τον αριθμό των αποσκευών που έφθαναν σε κάθε αεροσκάφος. Λυπούμαστε βαθύτατα για τα προβλήματα που προκλήθηκαν και εργαζόμαστε σκληρά ώστε να διασφαλίσουμε πως όλοι οι επιβάτες θα πάρουν στα χέρια τους τις αποσκευές το συντομότερο δυνατόν.»