X

Τέλος οι ουρές και η πολυετής αναμονή για σύνταξη από το ΙΚΑ

Η online διαδικασία, μέσω της ιστοσελίδας του ΙΚΑ, θα αφορά κύρια και επικουρική σύνταξη, για τις οποίες εκκρεμμούν 156.000 αιτήσεις.

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Με καθυστέρηση πολλών δεκαετιών, επιχειρείται να δοθεί τέλος, στο καθεστώς με τις ουρές ταλαιπωρίας και την πολυετή αναμονή,  στο οποίο χιλιάδες δικαιούχοι είναι όμηροι μέχρι να πάρουν σύνταξη. Από την Τρίτη γίνεται υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης στο ΙΚΑ. 

Η online διαδικασία, μέσω της ιστοσελίδας του ιδρύματος, θα αφορά κύρια και επικουρική σύνταξη, για τις οποίες εκκρεμμούν 156.000 αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέχρι και πριν από δυο χρόνια. Με την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης των ενσήμων, που κάθε εργαζόμενος έχει κολλήσει από το 1970 και μετά, θα δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθείται ηλεκτρονικά η  πορεία των αιτήσεων. 

Από το νέο σύστημα εξαιρούνται προς το παρόν οι ασφαλισμένοι των φορέων που εντάχθηκαν πρόσφατα στο ΙΚΑ, όπως του ΤΑΠ-ΔΕΗ και του Ταμείου Σύνταξης & Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Γεωργικών & Συνεταιριστικών Ενώσεων.