X

Δένδιας: Μεταρρυθμίσεις ή γκρεμός για την χώρα!

Την ανάγκη εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών και της ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων επεσήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Τροφίμων.

Ant1news

Του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου

«Ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων,  στις οποίες είτε από άγνοια είτε από εθελοτυφλία είτε για δεκάδες άλλους λόγους υπάρχουν αντιδράσεις, δεν είναι εύκολος, αλλά είναι ο μοναδικός, καθώς όποια άλλη επιλογή για την χώρα είναι γκρεμός», τόνισε ο Νίκος Δένδιας, δίνοντας σαφές στίγμα των προθέσεων και των προτεραιοτήτων του στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

 Απευθυνόμενος σε νέους ανθρώπους και εκπροσώπους βιομηχανιών τροφίμων, κατά την τελετή απονομής των βραβείων του διαγωνισμού ECOTROPHELIA, για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων διατροφής, που διοργάνωσε o Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι «οι μεταρρυθμίσεις σε ό,τι υπήρξε στραβό μέχρι σήμερα είναι το κλειδί για το αύριο. Υπάρχουν πολλές δυνάμεις που βρίσκονται αντίθετες προς αυτήν την πορεία. Είτε από άγνοια είτε από εθελοτυφλία είτε για δεκάδες άλλους λόγους, ιδιοτελών ή μικρών συμφερόντων, ο δρόμος των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων δεν είναι ένας εύκολος δρόμος. Είναι, όμως, ο μόνος δρόμος! Οποιαδήποτε άλλη επιλογή για τη χώρα είναι γκρεμός!».

Σε ότι αφορά την μεταστροφή της ελληνικής παραγωγής και μεταποίησης τροφίμων σε καινοτόμα προϊόντα με ευχέρεια διείσδυσης σε ξένες αγορές, ο κ. Δένδιας επεσήμανε ότι πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα όλων, ώστε να αναδειχθούν τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά προϊόντα, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στην υποχρέωση όπως είπε «να βοηθήσουμε τις νέες ιδέες να μετατραπούν σε νέες επιχειρήσεις, σε νέα προϊόντα, που θα μπορούν να τοποθετηθούν στις διεθνείς αγορές».