X

Που και πότε θα κοπεί το ρεύμα

Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί 13 μονάδες της ΔΕΗ με την έναρξη της απεργίας της ΓΕΝΟΠ. Σε ποιες περιοχές θα γίνουν εκ περιτροπής διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Ant1news

Διακοπές της ηλεκτροδότησης το μεσημέρι και τις ώρες αιχμής το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθούν σήμερα, πρώτη ημέρα της απεργίας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, καθώς ήδη έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας 13 μονάδες και ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, συνολικής ισχύος περίπου 3.400 MW

Οι 13 μονάδες της ΔΕΗ που τέθηκαν εκτός λειτουργίας με την έναρξη της απεργίας της ΓΕΝΟΠ είναι οι: Λαύριο 1 μονάδα, Μεγαλόπολη 1 μονάδα, Κομοτηνή 1 μονάδα, Φλώρινα μία μονάδα, Αμύνταιο δύο μονάδες, Καρδιά δύο μονάδες,  Πτολεμαΐδα δύο μονάδες και τρεις μονάδες στον Αγ. Δημήτριο.  

Σε λειτουργία έχουν τεθεί από τη ΔΕΗ οι εφεδρικές μονάδες του Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι, προκειμένου να διατηρηθεί η ευστάθεια του συστήματος, ενώ σε λειτουργία, παραμένουν  προς το παρόν 9 θερμικές μονάδες (λιγνίτης και φυσικό αέριο), ισχύος 2200 μεγαβάτ και τα υδροηλεκτρικά.

Μέχρις στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στην ηλεκτροδότηση καθώς η ζήτηση αυτή την ώρα είναι πολύ χαμηλή, ωστόσο ενδέχεται να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως λόγω της χρήσης των κλιματιστικών για την αντιμετώπιση της ζέστης.

Ο διαχειριστής της διανομής ενέργειας της ΔΕΗ είχε ενημερώσει για το ενδεχόμενο εκ περιτροπής διακοπών της ηλεκτροδότησης, μεταξύ 11.00 με 14.00, για να αποφευχθεί το μπλακ άουτ .

Σε ότι αφορά τα νησιά, ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει και εκεί σε διακοπές της ηλεκτροδότησης, σε περίπτωση που προκύψει κι εκεί πρόβλημα. Ο πρόεδρος του Σωματείου Σπάρτακος, Γιώργος Αδαμίδης, μίλησε στον ΒΗΜΑ FM για τις κινητοποιήσεις  εκτιμώντας πως «θα υπάρξουν πολύ μικρές διακοπές ρεύματος , οι οποίες δεν θα ξεπερνούν την μισή ώρα , κι αν γίνει ένας σωστός καταμερισμός , κι αν χρειαστεί να μειώσουμε και λίγο  την μεγάλη κατανάλωση στις μεγάλες βιομηχανίες τότε θα είναι ακόμη λιγότερες οι διακοπές. 

Τελικά μέχρι τώρα δεν χρειάστηκε να γίνει καμία διακοπή ρεύματος και ο ΔΕΔΔΗΕ θα ενημερώσει εκ νέου για τις περιοχές όπου πιθανόν να διακοπεί η ηλεκτροδότηση εντός της ημέρας 

Την Πέμπτη ο ΔΕΔΔΗΕ με ανακοίνωσή του ενημέρωσε τους καταναλωτές για το ενδεικτικό πρόγραμμα των εκ περιτροπής διακοπών της ηλεκτροδότησης.

Που και πότε θα κοπεί το ρεύμα στην Αττική

Που και πότε θα κοπεί το ρεύμα στη Θεσσαλονίκη

Που και πότε θα κοπεί το ρεύμα σε Μακεδονία και Θράκη

Που και πότε θα κοπεί το ρεύμα σε Πελοπόννησο και Ήπειρο

Που και πότε θα κοπεί το ρεύμα στην Κεντρική Ελλάδα

Πότε που θα κοπεί το ρεύμα στην Κεντρική Ελλάδα


Η ΓΕΝΟΠ ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις στη σκιά της συζήτησης στη Βουλή του επίμαχου νομοσχεδίου για τη μικρή ΔΕΗ. Οι εργαζόμενοι  έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις σε κτήρια διοικητικών υπηρεσιών και μονάδες της ΔΕΗ, ενώ για τις 7 το απόγευμα έχει προγραμματισθεί παναττικό συλλαλητήριο στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη. Θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα και το υπουργείο Οικονομικών.

Με αφορμή καταλήψεις διοικητικών κτηρίων και μονάδων της ΔΕΗ από εργαζόμενούς της, ο ΣΕΤΕ επισημαίνει ότι το ενδεχόμενο πρόκλησης επαναλαμβανόμενων διακοπών, αλλά και ακόμη χειρότερα, γενικευμένου black out, εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, θα είναι καταστροφικό, τόσο για την θετική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, όσο και για τις τοπικές κοινωνίες, τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές.

Νέο πλήγμα στις παραγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις και όχι μόνο κινδυνεύουν άμεσα να επιφέρουν οι κυλιόμενες 48ωρες απεργίες των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, τονίζει σε σημερινή δημόσια ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).