X

Πολύ κλάμα και ασυνάρτητα λόγια από Ιάπωνα πολιτικό

Κλάμα με λυγμούς και παράλογες φράσεις περιελάμβανε η συνέντευξη Τύπου που έδωσε ένας Ιάπωνας πολιτικός, ο οποίος κατηγορείται για διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Ant1news



Ο Ιάπωνας πολιτικός, Ριουτάρο Νονομούρα, μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε αυτή την εβδομάδα, επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες που του αποδίδονται για σπατάληση κρατικού χρήματος, αλλά αντί γι΄αυτό έδωσε μία παράσταση… πόνου, αφήνοντας πολλά ερωτήματα.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Youtube, o 47χρονος πολιτικός, μέλος της τοπικής συνέλευσης στην επαρχία Χιόγκο, αρχίζει να κλαίει με λυγμούς σαν μικρό παιδί, να λέει παράλογα πράγματα και να χτυπά το γραφείο, θέλοντας να πείσει ότι είναι αθώος.

«Έτρεξα για το γραφείο…. για να αλλάξω τον κόσμο», «Αυτή την Ιαπωνία… θέλω να αλλάξω αυτή την κοινωνία», «Έχω στοιχηματίσει τη ζωή μου… Δεν καταλαβαίνετε;», έλεγε κλαίγοντας και ουρλιάζοντας ο Νονομούρα κατά τη διάρκεια της τρίωρης συνέντευξης Τύπου, χωρίς κανένας να βγάλει πραγματικό νόημα από τα λεγόμενά του.

Ο Ιάπωνας πολιτικός, που εξελέγη στη συνέλευση της επαρχίας Χιόγκο το 2011, είναι ύποπτος ότι καταχράστηκε 3 εκατομμύρια γιεν (21.600 ευρώ) από κρατικές επιχορηγήσεις. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, ξόδεψε τα χρήματα σε 195 ταξίδια που έκανε σε τέσσερις τοποθεσίες μέσα σε μία χρονιά. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται και 106 ταξίδια στο ίδιο τουριστικό θέρετρο με ιαματικές πηγές.



Το βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου έχει γίνει viral στο διαδίκτυο: