X

Καλοκαίρι… υψηλής τάσης

«Πορτοκαλί συναγερμός» για μπλακ άουτ στην ηλεκτροδότηση. Ξεκίνησαν ήδη οι διακοπές ρεύματος. Ποιες περιοχές θα βυθιστούν στο σκοτάδι.

Ant1news

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε το σύστημα ηλεκτροδότησης ο ΑΔΜΗΕ , μετά την έναρξη των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών των εργαζομένων της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, που αντιδρούν στην πώληση ποσοστού της εταιρίας και ήδη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στη Χαλκοκονδύλη ενώ στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς της Βουλή. 

Ήδη περί τις 13 μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, φέρνοντας στα όριά του το σύστημα ηλεκτροδότησης όλης της χώρας.

Ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας είχε εκπονήσει σχέδιο προγραμματισμένων διακοπών ρεύματος μέγιστης διάρκειας μιας ώρας σε διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, το οποίο όμως λόγω της περιορισμένης κατανάλωσης, δε χρειάστηκε να τεθεί σε εφαρμογή.

Ωστόσο, το απόγευμα δημοσιοποιήθηκε νέο πλάνο προγραμματισμένων διακοπών για τις βραδινές ώρες αιχμής, ώστε σε περίπτωση που απαιτηθεί, οι πολίτες να το γνωρίζουν και να προετοιμασθούν κατάλληλα.

Που και πότε θα κοπεί το ρεύμα στην Αττική

Που και πότε θα κοπεί το ρεύμα στη Θεσσαλονίκη

Που και πότε θα κοπεί το ρεύμα σε Μακεδονία και Θράκη

Που και πότε θα κοπεί το ρεύμα σε Πελοπόννησο και Ήπειρο

Που και πότε θα κοπεί το ρεύμα στην Κεντρική Ελλάδα

Πότε που θα κοπεί το ρεύμα στην Κρήτη

Στις οδηγίες, πάντως, προς τους καταναλωτές εν όψει των πιθανών διακοπών, ο ΔΕΔΔΗΕ συμβουλεύει να αποφεύγονται τα ασανσέρ και απευθύνει έκκληση για περιορισμό της χρήσης ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών κυρίως κατά τις ώρες αιχμής, από τις 8  έως τις 10 το βράδυ.

Εν τω μεταξύ αύριο αναμένεται να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο, η προσφυγή της ΔΕΗ με την οποία ζήτα να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία, ενώ στη Βουλή η συζήτηση για το επίμαχο νομοσχέδιο συνεχίζεται, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε ήδη τις επαφές του αναζητώντας συμμάχους για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.