X

Τεράστιες οι καταστροφές από την πυρκαγιά στην Κρήτη

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Αντισκάρι στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ant1news

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές στο Αντισκάρι, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στις 10:30 το πρωί έχει κάψει γεωργικές, καλλιεργήσιμες εκτάσεις και τουλάχιστον μία κατοικία.

Στο σημείο επιχείρησαν πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Κρήτη, με εναέρια μέσα, καθώς και εθελοντές. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες μάχονταν με τις φλόγες 17 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 44 άνδρες, 4 πεζοπόρα τμήματα, 4 οχήματα των δήμων, ενώ χθες μέχρι να πέσει η νύχτα επιχειρούσαν και δύο ελικόπτερα.

Χάρη στη μείωση της έντασης των ανέμων έγινε εφικτό να περιοριστεί η εστία, η οποία απείλησε δύο οικισμούς. Κάποιοι από τους κατοίκους στον Τζίγκουνα και τον Γερόκαμπο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, για προληπτικούς λόγους.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, ανακοινώθηκε από τις Αρχές ότι αναζητούνται δύο άτομα ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

Υπό έλεγχο έχει τεθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή του Σκοπού Ζακύνθου. Όλο το βράδυ οι τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη με τις φλόγες και με την συνδρομή ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου με το πρώτο φως του ηλίου, η φωτιά που έχει κάψει μέχρι στιγμής 40 στρέμματα χαμηλής βλάστησης τέθηκε υπό έλεγχο. Στο σημείο βρίσκονται ακόμα, 20 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου με 6 οχήματα.

Σύλληψη για τις φωτιές στο Καματερό

Συνελήφθη από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ένας 29χρονος άνεργος, για τις δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το Σάββατο στην περιοχή Προφήτης Ηλίας Ποικίλου Όρους Καματερού του Δήμου Αγίων Αναργύρων. 

Ο 29χρονος είναι άνεργος και σύμφωνα με την πυροσβεστική έχει ψυχολογικά προβλήματα. Ο συλληφθείς εντοπίστηκε χθες βράδυ κοντά στην περιοχή που μπήκαν οι φωτιές με αναπτήρες και ανακρινόμενος ομολόγησε ότι αυτός προκάλεσε τις πυρκαγιές.