X

Περιορίστηκαν τα πύρινα μέτωπα στη χώρα

Υπό έλεγχο έχει τεθεί από την Κυριακή η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο Ηράκλειο, ενώ σε ύφεση βρίσκονται όλα τα πύρινα μέτωπα ανά τη χώρα.

Ant1news



Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν κάτοικοι και πυροσβέστες, για να εμποδίσουν την καταστροφική επέκταση της πυρκαγιάς που κατέκαιε από το πρωί του Σαββάτου, αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αντισκάρι, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα, σχημάτισε 2 μέτωπα και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε θερμοκήπια και καλλιέργειες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν προληπτικά και τα 8 σπίτια του οικισμού Γερόκαμπος που απειλήθηκε από την πυρκαγιά, ενώ από νωρίς το πρωί το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε πλήρη ύφεση.

Υπό έλεγχο τέθηκε επίσης η φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στην περιοχή Σκοπός, στο Καλαμάκι της Ζακύνθου και λόγω του δυνατού αέρα διασπάσθηκε σε δύο μέτωπα, κατακαίγοντας πευκόφυτη δασική έκταση.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Άρτα, σε ύφεση στην Ερμιόνη

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το βράδυ της Κυριακής και η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το μεσημέρι στο δάσος που βρίσκεται γύρω από την πόλη και συγκεκριμένα στην θέση Περάνθη, σε πολύ κοντινή απόσταση, από το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Άρτας.

Στην περιοχή, που είχε σκεπαστεί από καπνούς, έπνεαν μέτριοι άνεμοι, ενώ μάχη με τις φλόγες έδιναν δύο αεροπλάνα καναντέρ, 10 οχήματα με 30 άνδρες και επίσης ένα πεζοπόρο τμήμα με 26 πυροσβέστες. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν και υδροφόρες του δήμου Άρτας.

Σε ύφεση βρίσκεται επίσης η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις δύο το μεσημέρι, σε πλαγιά στους πρόποδες του Προφήτη Ηλία, στην περιοχή της Ερμιόνης. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, και έκαψε κυρίως δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση και πεύκα.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από την Αργολίδα και τους γύρω νομούς, με αποτέλεσμα να την περιορίσουν. Στο σημείο επιχειρούν να θέσουν, υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά, δεκαεννέα οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με πενήντα πυροσβέστες, δεκαέξι άτομα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ ρίψεις νερού έκαναν δύο αεροσκάφη καναντέρ κι ένα ελικόπτερο.

Αντιμετωπίστηκε άμεσα φωτιά στον Καρέα

Άμεσα αντιμετωπίσθηκε δασική πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στην περιοχή Άγιος Γεώργιος στον Καρέα, πάνω από το Σκοπευτήριο του Βύρωνα. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να την περιορίσουν πριν να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.