X

Τέλος η απεργία της ΓΕΝΟΠ - τίθενται σε λειτουργία όλες οι μονάδες

Έως το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να έχουν αποκατασταθεί πλήρως και οι 14 μονάδες παραγωγής ρεύματος που παρέμεναν εκτός λειτουργίας.

Ant1news



Η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ έληξε και τυπικά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όπως αποφάσισαν νωρίτερα οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ και το αργότερο μέχρι το πρωί της Δευτέρας και οι 14 μονάδες παραγωγής ρεύματος που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, θα έχουν αποκασταθεί, παρέχοντας πλήρη ηλεκτροδότηση σε όλη τη χώρα.

Οι εργαζόμενοι σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ ανά την χώρα, οι οποίοι έλαβαν τα φύλλα πορείας που παραδόθηκαν κατά χιλιάδες το Σαββατοκύριακο (συνολικά έπρεπε να επιδοθούν 18.500 χαρτιά) μετά την πολιτική επιστράτευσή τους από την κυβέρνηση, ανταποκρίθηκαν υποδειγματικά, ενώ ακολούθησε η απόφαση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για λήξη της απεργίας.

Η ΓΕΝΟΠ, πάντως, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την επιστράτευση των απεργών και έκανε σαφές πως θα συνεχίσει τον αγώνα της ενάντια στο νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ «με άλλες μορφές κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων».

Στο πλαίσιο αυτό απηύθυνε κάλεσμα στην ΓΣΕΕ και στους φορείς της χώρας να αναλάβουν «από κοινού πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις με στόχο την αποτροπή των πολιτικών επιλογών και αποφάσεων της κυβέρνησης».

Σε ότι αφορά την ηλεκτροδότηση, οι πρώτες από τις 14 μονάδες, που παρέμειναν εκτός λειτουργίας, άρχισαν από την Κυριακή να επαναλειτουργούν και πλέον είναι θέμα ελάχιστου χρόνου να επανέλθουν σε πλήρη λειτουργία.