X

Η εκδίκηση του ταύρου... στην παραλία

Δείτε το βίντεο από τον σοβαρό τραυματισμό 50χρονου σε φεστιβάλ της πόλης Ντένια.

Ant1news

«Ταύροι στη Θάλασσα» ονομάζεται το φεστιβάλ στην πόλη Ντένια, κοντά στο Αλικάντε της Ισπανίας, όπου τολμηροί λουόμενοι βρίσκονται τετ-α-τετ με ταύρους στην αμμουδιά.

Το φετινό φεστιβάλ, που πραγματοποιείται στη σκιά των περίφημων ταυροδρομιών του Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα, αμαυρώθηκε από τον σοβαρό τραυματισμό ενός 50χρονου άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται σε κλινική του Αλικάντε.

Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν σε περιφραγμένο χώρο, παρακολουθώντας τις εκδηλώσεις, όταν -κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες- έχασε την ισορροπία του και έπεσε στην άμμο, μπροστά στο γιγαντόσωμο ζώο.

Ο ταύρος του επιτέθηκε και τον κάρφωσε με μανία στα οπίσθια, αρκετές φορές, πριν σπεύσουν ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους να του αποσπάσουν την προσοχή, προκειμένου να απομακρύνουν τον τραυματία.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ απελευθερώνουν ταύρους σε περιφραγμένη παραλία και σκοπός των τολμηρών που παίρνουν μέρος είναι να αποσπάσουν την προσοχή τους και να τους οδηγήσουν μέσα στη θάλασσα. Δεν είναι φυσικά λίγες οι φορές που έχουν σημειωθεί τραυματισμοί, χωρίς ωστόσο να έχουν λειτουργήσει αποτρεπτικά για τη διοργάνωση του φεστιβάλ, που αποτελεί πόλο έλξης τουριστών.