X

Τελευταία προειδοποίηση για Απογραφή ή Λουκέτο

Τελειώνουν τα ψέματα για τις διοικήσεις των οργανισμών του δημοσίου που ακόμη δεν έχουν απογραφεί.

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Κρατική χρηματοδότηση τέλος, και καρατόμηση των διοικητικών συμβουλίων.Αυτές θα είναι οι αυστηρές κυρώσεις με τις οποίες θα βρεθούν αντιμέτωπες από την ερχόμενη Τετάρτη 16 Ιουλίου, οι  διοικήσεις των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, που επιμένουν να μην συμμορφώνονται με την οδηγία  την απογραφή των οργανισμών τους και την ένταξη τους στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Με νέα εγκύκλιο του, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Δημήτρη Στεφάνου, προς τους ομολόγους του όλων των εποπτευοντων υπουργείων, υπενθυμίζει ότι η συγκεκριμένη διαδικασία, εντάσσεται στο πλαίσιο των διεθνών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας, επισημαίνοντας εκ νέου ότι η αδυναμία τήρησης της προθεσμίας(που έχει παρέλθει από την 30η Απριλίου) για την ολοκλήρωση της αποτελεί: «....παράβαση της συγκεκριμένης υποχρέωσης».

Έτσι η ασυνέπεια των διοικήσεων θα τιμωρείται με αναστολή της επιχορήγησης ή οποιασδήποτε μορφής ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ δεν θα καταβάλλονται ούτε και οι αμοιβές των εκτελεστικών μελών των διοικητικών συμβουλίων. Εάν μάλιστα δεν συμμορφωθούν μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο, τότε αυτομάτως θα καρατομείται το διοικητικό συμβούλιο.