X

ΕΕΑ: «Επίδειξη αναλγησίας η κυβερνητική απόφαση για τις Κυριακές»

Την έντονη αντίδρασή του για το άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του έτους εκφράζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας.

Ant1news



«Με ένα σκεπτικό που αντικειμενικά στερείται λογικής, η κυβέρνηση αποφάσισε το άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του έτους , θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την επιβίωση όσων μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν καταφέρει να παραμείνουν ανοιχτές κατά τη διάρκεια της μακράς περιόδου της ύφεσης», τονίζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σε ανακοίνωσή του και κάνει λόγο για «θέατρο του παραλόγου».

Όπως τονίζεται, για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, «είναι μία απόφαση που σηματοδοτεί τον "θάνατο του εμποράκου". Και δείχνει ακόμα μία φορά την κυβερνητική αναλγησία, την απουσία οργανωμένου σχεδίου για την έξοδο από την κρίση και την προφανή διάθεση ικανοποίησης όλων των παράλογων απαιτήσεων των δανειστών μας».

«Σε μία χρονική στιγμή που οι περισσότερες επιχειρήσεις, μικρές, μεσαίες και μεγαλύτερες, στενάζουν από την υπερφορόλογηση και από τη χαμηλή κατανάλωση λόγω της συρρίκνωσης της αγοραστικής δύναμης του συνόλου των πολιτών, έρχεται η κυβέρνηση να δώσει τη "χαριστική βολή"», προστίθεται στο κείμενο.

Όπως αναφέρει η ΕΕΑ, «χωρίς να αποδεικνύεται από πουθενά η αύξηση του τζίρου από το άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο, οι κυβερνητικοί ιθύνοντες ισχυρίζονται ότι την ανάσα στην οικονομία θα τη δώσει η ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές, καθώς θα αυξηθεί η κατανάλωση».

Καταλήγοντας το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας σημειώνει ότι «η ουσία είναι ότι απαιτείται εδώ και τώρα συντονισμένη δράση, γιατί όχι μέλλον δεν πρόκειται να υπάρξει για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά δυστυχώς ούτε καν παρόν».