X

Αβραμόπουλος: «Η νέα Ελλάδα είναι εδώ και αναδύεται ως δύναμη σταθερότητας»

Στο συνέδριο του Economist, που πραγματοποιείται σε ξενοδοχείο στο Καβούρι, μίλησε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ant1news

Για τα όσα διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία και για το ρόλο της Ελλάδας στα ενεργειακά δεδομένα μίλησε στο συνέδριο του Economist ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Παρά το γεγονός ότι ταυτιστήκαμε με την οικονομική κρίση είναι καιρός να βρούμε μια καινούργια θέση που να σχετίζεται με τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Να αποτελέσει η Ελλάδα ένα πόλο σταθερότητας, είπε ο υπουργός στην ομιλία του.

Αναφερόμενος στη σχέση της Ρωσίας με την Ευρώπη, τόνισε ότι «δεν είναι μηδενικού αποτελέσματος», διευκρινίζοντας ότι «πρέπει να τραβήξουν μαζί μια γραμμή για σεβασμό στη νομιμότητα και στην ανεξαρτησία κρατών όπως διαμορφώθηκαν μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου.

 «Άλμα ρεαλισμού» με στόχο την επιστροφή του στη διεθνή σκηνή ανέφερε ότι πρέπει να κάνει το Ιράν.

«Πρέπει να αναγνωρίσει αυτό που έχει αναγνωριστεί από όλους: ένα κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος. Και η Παλαιστίνη από την πλευρά της να αντιληφθεί ότι χωρίς ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί η αειφόρος ασφάλεια» είπε σχετικά, ενώ τόνισε ότι με τις «τρομοκρατικές απειλές διακυβεύονται διαδρομές ενέργειας»

Μιλώντας για το θέμα της ενέργειας υπογράμμισε ότι η Ευρώπη πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των ΗΠΑ «για επένδυση και στήριξη της ενεργειακής ασφάλειας» δίνοντας βαρύτητα στο ρόλο της Ελλάδας σημείωσε ότι «μπορεί να γίνει η γέφυρα του δυτικού κόσμου στη νέα ρεαλιστική προσέγγιση για την ενεργειακή ασφάλεια».

«Η Νέα Ελλάδα είναι εδώ και αναδύεται ως σίγουρη δύναμη σταθερότητας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στην Τουρκία, λέγοντας ότι πρέπει «να προοδεύσει», συγκεκριμένα ανέφερε ότι

«Η Τουρκία δεν πρέπει να απομακρυνθεί από την ευρωπαϊκή της προοπτική. Η συνεχής άρνηση διεθνών συνθηκών όπως του δικαίου της θάλασσας, υποδαυλίζουν τη σταθερότητα στις σχέσεις των δυο χωρών. Η Τουρκία προσπαθεί να μεταφράσει μια εσωτερική κρίση ταυτότητας σε μια είδους εξωτερική πολιτική».