X

Παραιτήθηκε ο Ιάπωνας πολιτικός που έκλαιγε με… μαύρο δάκρυ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Ιάπωνας πολιτικός που είχε δώσει μία ανεπανάληπτη συνέντευξη Τύπου με... πολύ κλάμα προκειμένου να πείσει για την αθωότητα του.

Ant1news



Ο Ριουτάρο Νονομούρα είχε παραχωρήσει τρίωρη συνέντευξη Τύπου στις αρχές Ιουλίου, κλαίγοντας και ουρλιάζοντας, προκειμένου να πείσει ότι είναι αθώος για τις κατηγορίες που του αποδίδονται για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, όμως δεν… έπεισε.

Ο Ιάπωνας πολιτικός, μέλος της τοπικής συνέλευσης στην επαρχία Χιόγκο, υπέβαλε την Παρασκευή την παραίτησή του, όπως έγινε γνωστό από επίσημη πηγή. «Τα πολιτικά κόμματα κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του»,  ανέφερε ένας αξιωματούχος του περιφερειακού συμβουλίου του Χιόγκο, το οποίο έκανε δεκτή την παραίτηση.

Το επίμαχο βίντεο με τη συνέντευξη Τύπου είχε κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου και έφερε στο προσκήνιο την υπόθεσή του. Ο Ιάπωνας πολιτικός είναι ύποπτος ότι καταχράστηκε 3 εκατομμύρια γιεν (21.600 ευρώ) από κρατικές επιχορηγήσεις. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, ξόδεψε τα χρήματα σε 195 ταξίδια που έκανε σε τέσσερις τοποθεσίες μέσα σε μία χρονιά. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται και 106 ταξίδια στο ίδιο τουριστικό θέρετρο με ιαματικές πηγές.

Παρά το κλάμα του Ιάπωνα πολιτικού, οι ψηφοφόροι δεν φαίνεται να συγκινήθηκαν, καθώς στο περιφερειακό συμβούλιο κατατέθηκαν 4.000 αιτήματα αγανακτισμένων εκλογέων που ζητούν να επιστρέψει ο Νονομούρα τα χρήματα.

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει ο Νονομούρα: