X

Πύρινα μέτωπα σε Κερατέα Αττικής και το Αλιβέρι Ευβοίας

Μεγάλη πυρκαγιά με δύο εστίες βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κερατέα και απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ άλλη μία πυρκαγιά μαίνεται στο Αλιβέρι στην Εύβοια.

Ant1news



Στην Κερατέα οι δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν η μία στις 14:55 στη θέση Σάκα και η άλλη στις 15:26 στη θέση Λάκιζα. Το ένα πύρινο μέτωπο στην περιοχή καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ το άλλο κατακαίει και πεύκα.

Στις δύο περιοχές υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, τα οποία απειλήθηκαν από τις φωτιές, αλλά περισσότερο απειλητική δείχνει να είναι η πυρκαγιά στη θέση Λάκιζα. Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες, εθελοντές και υπάλληλοι τοπικής αυτοδιοίκησης προσπαθούν να περιορίσουν τα μέτωπα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Λαυρεωτικής, Κώστας Λεβαντή, στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δύο -ενδεχομένως και τρεις- κατοικίες στον οικισμό Λουτρό, κοντά στη Δεψέλιζα παραδόθηκαν στις φλόγες. Παρ' ότι στην περιοχή επικρατεί άπνοια, ο κ. Λεβαντής εξέφρασε την ανησυχία του για πιθανές αναζωπυρώσεις, καθώς μετά τη δύση του ηλίου έχουν σταματήσει οι ρίψεις νερού των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων που επιχειρούσαν στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Κερατέας εκφράζει υπόνοιες για εμπρησμό, καθώς η φωτιά ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία, τις θέσεις Λάκιζα, Σακκά και τη Χαράδρα Ωβριοκάστρου, και ανέφερε ότι η πρώτη εικόνα είναι πως καταστρέφεται ό,τι γλύτωσε από τις φωτιές του 1985.



Από νωρίς το βράδυ, πάντως, η εικόνα ήταν καλύτερη στο μέτωπο της φωτιάς.




Η άλλη πυρκαγιά στο Αλιβέρι Ευβοίας ξέσπασε στις 11:40 το πρωί σε χαράδρα με ξερά χόρτα, στην περιοχή Λέπουρα, όμως από νωρίς το απόγευμα αναζωπυρώθηκε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Στο έργο της κατάσβεσης εκτός από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις συμμετέχουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.