X

Έπαιρνε την σύνταξη νεκρής συγγενούς του επί 1,5 χρόνο

Για την απάτη κατηγορείται ένας 70χρονος ο οποίος πραγματοποιούσε τακτικές αναλήψεις χρημάτων με τη χρήση της κάρτας αναλήψεως της νεκρής.

Ant1news

Για απάτη κατηγορείται ένας 70χρονος καθώς λάμβανε παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) σύνταξη νεκρής ασφαλισμένης, με την οποία ήταν συγγενείς εξ’ αγχιστείας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προέκυψε ότι η σύνταξη Ι.Κ.Α. της εν λόγω ασφαλισμένης, η οποία απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2012, συνέχιζε έως και το Μάρτιο του 2014 να πιστώνεται στον τραπεζικό της λογαριασμό, καθώς δεν είχε δηλωθεί ο θάνατός της από τους συγγενείς της στο Ι.Κ.Α., προκειμένου να διακοπεί η σχετική καταβολή.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 70χρονος πραγματοποιούσε τακτικές αναλήψεις χρημάτων με τη χρήση της κάρτας αναλήψεως της αποθανούσας, από συγκεκριμένα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης.

Σύμφωνα με το Ι.Κ.Α., η ζημία που προκλήθηκε στο Ίδρυμα ανέρχεται στο ύψος τουλάχιστον των έντεκα χιλιάδων πεντακοσίων (11.500) ευρώ, χωρίς τους απαραίτητους τόκους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 70χρονου υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.