X

Θα τσιμπήσει τελικά ο «Σήφης»;

Συνεχίζονται για τέταρτη μέρα οι επιχειρήσεις για την αιχμαλώτιση του «Σήφη» ο οποίος φαίνεται πως έχει κερδίσει την αγάπη των κατοίκων του Ρεθύμνου στο μεταξύ…

Ant1news

Από την Παρασκευή, προσπαθούν να πιάσουν στη φάκα τον «Σήφη» τον κροκόδειλο οι ειδικοί που έχουν καταφθάσει στο σημείο, αλλά εκείνος αποδεικνύεται πιο ευρηματικός από τους κυνηγούς του και όλο τους ξεφεύγει.

Οι κάτοικοι του Ρεθύμνου, από την άλλη, ζητούν να πάρει την κρητική «υπηκοότητα» και να κατοικήσει μόνιμα στο νησί. Σκέψη την οποία απέρριψε ο κ.Λυμπεράκης, ερευνητής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης, μιλώντας στο Πρωινό του Αντ1,ο οποίος σημείωσε ότι «αν δε ληφθεί κάποια μέριμνα το ζώο κινδυνεύει».

Επανάλαβε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να ζουν δύο κροκόδειλοι στο Φράγμα των Ποταμών στο Ρέθυμνο και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «θα τον πιάσουν με τις παγίδες τις επόμενες μέρες ή τους επόμενους μήνες» και δε θα χρειαστεί να καταφύγουν σε άλλες μεθόδους που θα είναι επικίνδυνες τόσο για το ερπετό όσο και για τους «διώκτες» του.