X

Επιμένει στις αποκρατικοποιήσεις η τρόικα

Ούτε βήμα πίσω δεν κάνουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, ζητώντας την επίσπευσή τους.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Οι αποκρατικοποιήσεις ήταν το βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ του Γκίκα Χαρδούβελη και της τρόικας, με δεδομένο ότι «έχουν καθυστερήσει» και οι δανειστές ζητούν την επίσπευση τους.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών υποστήριξε ότι η συνεργασία με την τρόικα είναι πολύ εποικοδομητική και όπως είπε θεωρεί ότι η αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου θα είναι θετική για την Ελλάδα. Παράλληλα το ίδιο στέλεχος επισήμανε ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα βοηθήσουν στο «να επανέλθει η χώρα σε έναν ενάρετο κύκλο ανάπτυξης».

Αύριο θα υπάρξει παρέλαση υπουργών και επικεφαλής ανεξάρτητων αρχών για συναντήσεις με την τρόικα.

Στις 11:00 στο ΥΠΟΙΚ ο κ. Τέντες, ο επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση της διαφθοράς, θα συναντηθεί με την τρόικα. Στις 12:00 οι υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας, Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης μαζί με την τρόικα θα συζητήσουν για τα κόκκινα δάνεια. Στις 14:00 ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, θα συζητήσει με τους δανειστές το θέμα της διαδημοτικής κινητικότητας. Στις 15:00 τη σκυτάλη θα πάρει ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στις 16:00 ο Γιάννης Βρούτσης και στις 18:00 η τρόικα δεν αποκλείεται να συναντηθεί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αμέσως μετά η τρόικα θα μεταβεί στα γραφεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της, κ. Γεωργίου.