X

Πέθανε ο ασθενής που κατήγγειλε τον καρδιοχειρουργό για φακελάκι

Απεβίωσε ο 67χρονος ασθενής που είχε καταγγείλει τον καρδιοχειρουργό του «Ευαγγελισμού» για φακελάκι.

Ant1news



Ο ηλικιωμένος ασθενής, που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα καρδιάς, άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού», έπειτα από την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 67χρονος είχε καταγγείλει τον καρδιοχειρουργό του «Ευαγγελισμού», ότι απαίτησε παράνομα και εκβιαστικά, αρχικά το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, το οποίο διαμορφώθηκε τελικά στο ποσό των 500 ευρώ, ώστε να πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς «by pass». 

Ο γιατρός προκειμένου μάλιστα να πείσει τον ασθενή να ενδώσει στην παράνομη απαίτησή του, είχε επικαλεστεί προσχηματικά ότι επρόκειτο να του δώσει εξιτήριο από το Νοσοκομείο και είχε μεταθέσει σε μελλοντικό χρόνο τη χειρουργική επέμβαση, παρόλο που σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις, ήταν επιβεβλημένη η συνέχιση της νοσηλείας και η υποβολή του σε χειρουργική επέμβαση.

Μετά την καταγγελία του ασθενή, ο εν λόγω καρδιοχειρουργός συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για δωροληψία κατ' εξακολούθηση από υπάλληλο που λειτουργούσε κατ επάγγελμα, ενώ τέθηκε και σε αργία από τον υπουργό Υγείας.

Ο 67χρονος ασθενής, η υπόθεση του οποίου προκάλεσε αίσθηση, υποβλήθηκε τελικά μετά από αρκετές ημέρες σε επέμβαση από άλλο χειρουργό, όμως η καρδιά του δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή μετά από έμφραγμα που υπέστη.