X

Νέα απάτη με πλαστό πτυχίο: Ο εκτελωνιστής διοικητής νοσοκομείου

Ακόμα μία περίπτωση διοικητή νοσοκομείου με πλαστούς τίτλους σπουδών εντοπίστηκε από τον ελεγκτικό μηχανισμό του υπουργείου Υγείας.

Ant1news

Δεν έχουν τέλος οι περιπτώσεις με τους διορισμένους με πλαστά πτυχία. Ακόμα μία τέτοια αποκαλύφθηκε χθες. Πρόκειται για τον διοικητή του Νοσοκομείου Γρεβενών, κ.Θεόδωρο Κουκάκη, ο οποίος στην πραγματικότητα ήταν εκτελωνιστής. Ο ίδιος είχε διοριστεί το 2008 στη διοίκηση του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, όπου παρέμεινε για δύο χρόνια.

Ο διορισμός του ανακλήθηκε από τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, αμέσως μετά τη διαπίστωση της πλαστογραφίας των προσόντων του. Σύμφωνα με τα όσα ανάφέρονται στην απόφαση της ανάκλησης, ο διορισμός του κ. Κουκάκη στη συγκεκριμένη θέση είχε γίνει «καταθέτοντας στην υπηρεσία αναγνωρισμένο από το ΔΙΚΑΤΣΑ τίτλο σπουδών και δίπλωμα ειδικότητας τα οποία όμως έχουν εκδοθεί στο όνομα προσώπου με το ίδιο ονοματεπώνυμο αλλά με διαφορετικό τόπο και ημερομηνία γέννησης».

Ο ίδιος είχε διοριστεί στη διοίκηση του νοσοκομείου των Γρεβενών τον περασμένο Νοέμβριο, με απόφαση του τότε υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος έκανε δεκτή την πρόταση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης Διοικητών ΕΣΥ που είχε αξιολογήσει και επιλέξει τους διοικητές μεταξύ εκατοντάδων με πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων η κατοχή πτυχίου ελληνικού Πανεπιστημίου ή ισότιμου τίτλου της αλλοδαπής αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ, πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ.

Στο βιογραφικό που είχε υποβάλει είχε δηλώσει αναφορικά με την εκπαίδευσή του: ψυχολογία- μεταπτυχιακό, τελωνειακή νομική, αναγνωρισμένο και πιστοποιημένο στέλεχος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Απρίλιο είχε αποπεμφθεί η αναπληρώτρια διοικήτρια του μαιευτηρίου «ΕΛΕΝΑ» καθώς διαπιστώθηκε στο πλαίσιο ελέγχου του τίτλου σπουδών της ότι αυτός ήταν πλαστός. Τότε, μάλιστα, η Εταιρία Managment Υπηρεσιών Υγείας είχε καταγγείλει ότι υπάρχουν άλλες τουλάχιστον έξι περιπτώσεις διοικητών του ΕΣΥ με πλαστούς ή ανύπαρκτους τίτλους σπουδών και είχε καλέσει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προβεί στους σχετικούς ελέγχους και την απομάκρυνση των αξιωματούχων.