X

Το χρονικό της σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη

Η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε τον καταζητούμενο τρομοκράτη Νίκο Μαζιώτη μετά από αιματηρή συμπλοκή στο Μοναστηράκι. Δείτε φωτογραφίες και ένα βίντεο ντοκουμέντο...

Ant1news

Συνελήφθη ο καταζητούμενος τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης μετά από συμπλοκή με ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Μοναστηράκι. 

Από εκείνη την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό συνεργών του καταδικασμένου για συμμετοχή στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας", τον οποίο αναζητούσαν οι Αρχές τα τελευταία δυο χρόνια και για σωρεία ληστειών σε τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες εντοπίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές, αλλά στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής μπαίνουν και χώροι που συχνάζουν αντιεξουσιαστές, καθώς και συγκεκριμένα άτομα από τα οποία θα μπορούσαν να προκύψουν στοιχεία για τους συνεργάτες του Νίκου Μαζιώτη.

Σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της αστυνομίας έδωσε όλες τις λεπτομέρειες για την σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι συνολικά ο καταζητούμενος τρομοκράτησε πυροβόλισε 8 φορές μέσα στο πλήθος, ενώ από την πλευρά τους οι αστυνομικοί έριξαν μια σφαίρα, όπου και πέτυχαν τον Νίκο Μαζιώτη.

Ο Μαζιώτης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου μεταφέρθηκε μετά την σύλληψη του, καθώς είχε τραυματιστεί στον ώμο.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο λίγο μετά την συμπλοκή του Νίκου Μαζιώτη με την αστυνομία, που περιήλθε στην κατοχή του ΑΝΤ1:

Το χρονικό της σύλληψης 

Στην περιοχή, από το πρωί, ήταν σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ΕΛΑΣ, με την επωνυμία «ΘΗΣΕΑΣ» για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Ύστερα από πληροφορίες για ύποπτο άτομο σε κατάστημα στην συμβολή των οδών Ερμού και Αθηνάς, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να του κάνουν έλεγχο, αλλά πυροβόλησε εναντίον τους, με αποτέλεσμα να γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών στη διασταύρωση των οδών Αθηνάς και Αγίας Ειρήνης.



Ο Νίκος Μαζιώτης, φορούσε περούκα. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν το κέντρο για τον ύποπτο δίνοντας τα χαρακτηριστικά του.

Ακολούθησε καταδίωξη και στην οδό Μητροπόλεως 44 έγινε δεύτερη συμπλοκή, κατά την οποία τραυματίστηκε στο πόδι ένας από τους αστυνομικούς και σοβαρά ο Νίκος Μαζιώτης.

Τραυματίστηκαν δύο τουρίστες

Επίσης τραυματίστηκαν δύο τουρίστες, ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός. 

Ο νεαρός Αυστραλός τουρίστας τραυματίστηκε από θραύσματα σφαίρας στο ύψος του αστραγάλου και θα παραμείνει νοσηλευόμενος για καθαρά προληπτικούς λόγους, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, που τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο.



Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει τραύμα στον μηρό, από σφαίρα, αλλά επίσης δεν διατρέχει κίνδυνο. Πάντως, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, "δεν διατρέχει κίνδυνο ζωής". Στο νοσοκομείο επισκέφθηκε τον αστυνομικό ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας όπου ενημερώθηκε για όσα είχαν συμβεί από τη ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ

Από την πλευρά της η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη είπε ότι βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την περσβεία της Αυστραλίας και την ενημερώνει αναλυτικά για την κατάσταση του Αυστραλού τραυματία. 

Χειρουργήθηκε ο Μαζιώτης

Στο Θωρακοχειρουργικό Τμήμα, στα Επείγοντα Περιστατικά του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», βρίσκεται φρουρούμενος ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στον ώμο και χειρουργήθηκε για οστεοσύνθεση βραχίονα.

Ισχυρά είναι τα μέτρα ασφαλείας στο νοσοκομείο, ενώ έχει τροποποιηθεί η εφημερία και όλα τα επείγοντα περιστατικά στο Θωρακοχειρουργικό μεταφέρονται σε άλλα τμήματα.

Πάντως, τα συγχαρητήριά του για την σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη έδωσε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης και νυν υπουγός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, μέσω Twitter.

Εν τω μεταξύ, το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της σύλληψης του καταζητούμενου τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη με διεθνή ΜΜΕ να έχουν αναλυτικς  αναφορές. 

Δείτε φωτογραφίες του τραυματισμένου Νίκου Μαζιώτη: