X

Απεργιακές κινητοποιήσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων

Σε δύο 24ωρες πανελλαδικές απεργίες και δύο στάσεις εργασίας προχωρά την επόμενη εβδομάδα η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ).

Ant1news



Όπως εξήγγειλε το ΔΣ της ΟΣΥΕ, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη και την Παρασκευή 23 και 25 Ιουλίου, ενώ θα πραγματοποιήσουν και δύο στάσεις εργασίας την Τρίτη και την Πέμπτη 22 και 23 Ιουλίου (από 07:00 έως 10:00 και από 15:00 έως 18:00) .

«Όσοι πιστεύουν» ότι με τη δημιουργία φυλακών Γ΄ τύπου (υψίστης ασφαλείας) θα επιλυθούν έστω και ορισμένα από τα προβλήματα (των φυλακών), σφάλουν οικτρά και αγνοούν τις σοβαρότατες συνέπειες, που θα επακολουθήσουν», τονίζει σε μακροσκελέστατη ανακοίνωσή της η ΟΣΥΕ.

«Η βία, η εκμετάλλευση και η εξαθλίωση που επικρατεί εντός των καταστημάτων κράτησης, οι δολοφονίες, οι θάνατοι και οι αυτοκτονίες κρατουμένων, η υπερσυμφόρηση και ο συνωστισμός, η υποστελέχωση και η διάλυση του προσωπικού και η υγειονομική κατάσταση μέσα στις φυλακές ως φαίνεται δεν έχουν σταθεί ικανά στοιχεία για να πειστεί η Πολιτεία ότι το σύστημα κράτησης της χώρας έχει πλέον καταρρεύσει και χρειάζεται επειγόντως άμεση λήψη μέτρων για την οργανωτική, λειτουργική και διοικητική μεταρρύθμισή του», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τα αιτήματα των σωφρονιστικών υπαλλήλων είναι:

«1. Άμεση παροχή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο σύνολο των εργαζομένων στις φυλακές.
2. Υλοποίηση της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου που αφορά την πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων.
3. Διοικητική μεταρρύθμιση και οργανωτική ανασυγκρότηση των καταστημάτων κράτησης σε μια πολυκλαδική, ουσιαστική και αποτελεσματική υπηρεσία και με διευρυμένους χαρακτήρες καταστημάτων κράτησης».