X

Γιάφκες και συνεργούς του Μαζιώτη ψάχνει η Αντιτρομοκρατική

Επιχείρηση σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Έρευνες και άλλες περιοχές της Αττικής

Ant1news

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν σπίτια και γιάφκες που χρησιμοποιούσε το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Νίκος Μαζιώτης, μετά την σύλληψή του στο Μοναστηράκι, ύστερα από αιματηρή συμπλοκή με την αστυνομία.

Επίσης, η αστυνομία αναζητά συνεργούς στις ληστείες ή τις επιθέσεις που πραγματοποίησε το διάστημα των δύο ετών που διέφευγε, ενώ στο στόχαστρο των αρχών φαίνεται να είναι και η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε έρευνα των ΕΚΑΜ και της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια.

Οι έρευνες ξεκίνησαν από χθες και επικεντρώθηκαν στον Κολωνό, τα Πατήσια, την Κυψέλη, το Χαλάνδρι, τον Μαραθώνα και το Γραμματικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σακίδιο του Νίκου Μαζιώτη βρέθηκαν αρκετά κλειδιά.

Όπως δήλωσε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και  Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, στο Πρωινό ΑΝΤ1, αποτέλεσμα της σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη είναι ότι υπάρχουν σημαντικά στοιχεία για την τρομοκρατία στα χέρια της αστυνομίας, ενώ τόνισε ότι η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχετικά με τη δράση του Νίκου Μαζιώτη.

Η Αντιτρομοκρατική  εστιάζει το ενδιαφέρον της σε μια πλαστή ταυτότητα την οποία είχε πάνω του ο Νίκος Μαζιώτης την ώρα της αιματηρής ένοπλης συμπλοκής. Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, ο οποίος έδωσε συνέντευξη Tύπου μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, ο Μαζιώτης έφερε μαζί του μια πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία Μιχαήλ Μιχελάκης του Νικολάου και της Αρχοντίας, γεννηθείς την 16/4/1977 στην Αθήνα, η οποία έχει την φωτογραφία άλλου προσώπου, για το οποίο γίνεται έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί ποιό είναι και τι σχέση έχει με τον συλληφθέντα.

Όπως είπε ο κ. Τσακνάκης, με την ταυτότητα αυτή αγοράστηκε το 2013 από την Αθήνα, ένα αυτοκίνητο μάρκας HYUNDAI ACCENT, με αριθμό κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959, χρώματος ασημί, το οποίο φαίνεται ότι χρησιμοποιούσε ο Μαζιώτης και σύμφωνα με μια πληροφορία προσομοιάζει με το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν ο συλληφθείς και οι συνεργάτες του στην αιματηρή ένοπλη ληστεία που έγινε πριν από λίγο καιρό στην Κλειτορία Καλαβρύτων.

Για τον λόγο αυτό, ο αρχηγός κάνει έκκληση στους πολίτες, όποιος γνωρίζει κάτι για την ταυτότητα, (η οποία θεωρείται πιθανό να χρησιμοποιήθηκε για την ενοικίαση κάποιων σπιτιών ή άλλων χώρων), ή για το παραπάνω αυτοκίνητο, να επικοινωνήσει με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στα τηλέφωνα 1014 και 10414.