X

Ο Νοριέγκα ζητά πνευματικά δικαιώματα για το Call of Duty: Black Ops II

Ο πρώην δικτάτορας του Παναμά μήνυσε την εταιρεία Activision γιατί χρησιμοποίησε το όνομα και το πρόσωπο του σε video game.

Ant1news

Αγωγή κατά της εταιρείας Activision κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες ο πρώην δικτάτορας του Παναμά, Μανουέλ Νοριέγκα, ζητώντας πνευματικά δικαιώματα για τον χαρακτήρα που συμπεριέλαβε στο δημοφιλές video game με τίτλο «Call of Duty: Black Ops II».

Η σειρά Call of Duty έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς και είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε ένα μήνα από την κυκλοφορία του Black Ops II τα έσοδα εκτοξεύθηκαν στο 1 δισ. δολάρια.

Ένας από τους χαρακτήρες που εμφανίζονται στο παιχνίδι είναι και ο… Μανουέλ Νοριέγκα. Ο 80χρονος σήμερα πρώην δικτάτορας του Παναμά εκτίει ποινή φυλάκισης στην πατρίδα του για ξέπλυμα χρήματος και λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ενώ κατηγορείται για δολοφονίες πολιτικών του αντιπάλων.

Κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή τον Παναμά από το 1983 έως το 1989. Συνελήφθη και καταδικάστηκε στις ΗΠΑ το 1992, όπου εξέτισε ποινή φυλάκισης μέχρι το 2010 όταν εκδόθηκε στη Γαλλία και από εκεί στον Παναμά.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος της Activision, το video game τον παρουσιάζει ως «δολοφόνο και απαγωγέα», ενώ η χρησιμοποίησή του ως χαρακτήρας του παιχνιδιού «οδήγησε στην αύξηση των πωλήσεων».