X

Σοκαρισμένοι οι πρωθυπουργοί της Μαλαισίας και Ολλανδίας

Σοκαρισμένοι από την συντριβή του Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών στην Ουκρανία εμφανίστηκαν οι πρωθυπουργοί της Μαλαισίας και της Ολλανδίας.

Ant1news



Με το άκουσμα της είδησης της συντριβής του Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών, με 295 επιβαίνοντες, στην ανατολική Ουκρανία, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ράζακ, δήλωσε σοκαρισμένος και ανακοίνωσε την άμεση διεξαγωγή έρευνας για το τραγικό συμβάν.

«Είμαι σοκαρισμένος από τις πληροφορίες ότι ένα αεροσκάφος των MH συνετρίβη. Ξεκινάμε αμέσως έρευνα», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Τwitter.

Συλληπητήρια στον πρωθυπουργό της Μαλαισίας για τη συντριβή επιβατικού αεροπλάνου εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια προς τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας Νατζίμπ Ράζακ για τη συντριβή του επιβατικού αεροπλάνου της Μαλαισίας στο έδαφος της Ουκρανίας, που προκάλεσε πολυάριθμα θύματα», ανέφερε σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Το σοκ του από τη συντριβή του αεροσκάφους των Malaysia Airlines, που αναχώρησε από το Άμστερνταμ, εξέφρασε επίσης ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε. «Είμαι βαθιά σοκαρισμένος από τις δραματικές πληροφορίες σχετικά με τη συντριβή της πτήσης MH17 των Malaysia Airlines», σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο Ρούτε και πρόσθεσε ότι είναι σε επαφή με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο. «Πολλά δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα για τα γεγονότα, τις συνθήκες και τους επιβάτες», σημείωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

Από πλευράς του, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ολλανδίας, Ίβο Όπστελτεν, μιλώντας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NOS, δήλωσε ότι «πολλοί Ολλανδοί» πολίτες επέβαιναν στο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών.

«Δε μπορώ να είμαι πιο ακριβής», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι είναι «βαθύτατα σοκαρισμένος» από τις «φοβερές» εικόνες των συντριμμιών του αεροσκάφους που έχουν μεταδώσει μέσα ενημέρωσης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έκανε λόγο για φοβερή τραγωδία, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ ζήτησε να χυθεί άπλετο "φως" στα αίτια της συντριβής.