X

Κατάθεση Μαζιώτη από τον Ευαγγελισμό

«Χτενίζει» την Αττική η αντιτρομοκρατική μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, προκειμένου να εντοπιστούν κρησφύγετα και συνεργοί του

Ant1news

Κατάθεση στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής αναμένεται να δώσει σήμερα ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, μετά τον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια της σύλληψη του.

Εν τω μεταξύ, η αντιτρομοκρατική «χτενίζει» την Αττική μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, προκειμένου να εντοπιστούν κρησφύγετα και συνεργοί του, καθώς και η επικηρυγμένη σύντροφός του και μητέρα του παιδιού του Πόλα Ρούπα, ώστε να αποτραπεί ενδεχόμενο χτύπημα αντιποίνων.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται τα τέσσερα κλειδιά που εντοπίστηκαν μέσα στο σακίδιο του Μαζιώτη, ώστε να οδηγήσουν στις γιάφκες και τον οπλισμό του επικηρυγμένου τρομοκράτη του Επαναστατικού Αγώνα.

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησαν χθες το πρωί έφοδο σε συγκεκριμένο σπίτι στα Εξάρχεια, καθώς και σε τρία ακόμα σημεία στο κέντρο της Αθήνας. Οι αστυνομικοί τις τελευταίες ώρες ξεσκονίζουν «πόρτα - πόρτα» το Μαρούσι και τα Πατήσια. Τον Μαζιώτη εντόπισαν οι κάμερες ασφαλείας στο σταθμό του Αμαρουσίου.

Το όπλο πάντως, που χρησιμοποίησε στην αιματηρή συμπλοκή με τους αστυνομικούς στο Μοναστηράκι, αποδείχθηκε "καθαρό", καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας, δεν έχει εμπλακεί σε καμία γνωστή επίθεση.

Εν τω μεταξύ, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διαβιβάστηκε από τις αστυνομικές αρχές η ογκώδης δικογραφία που αφορά στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη και τις ενέργειες στις οποίες κατά τις αρχές έχει εμπλακεί. Αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για πέντε κακουργήματα και σειρά πλημμελημάτων, αλλά και σε βάρος άγνωστων μέχρι στιγμής συνεργών του.