X

Ανθρωποκυνηγητό για τα «πρωτοπαλίκαρα» του Νίκου Μαζιώτη

Στραμμένο σε τρία άτομα, που φέρονται να συγκροτούν το επιχειρησιακό δίκτυο του Νίκου Μαζιώτη, είναι το στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής.

Ant1news

Των Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Μανώλη Ασαριώτη

Πρώτος στη λίστα, ένας 35χρονος, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και θεωρείται ότι είχε το ρόλο του υπαρχηγού. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών, ήταν συνεργός του «διευθυντή» του Επαναστατικού Αγώνα, στις ληστείες που είχε διαπράξει σε υποκαταστήματα τραπεζών, σε Μέθανα και Ακράτα το 2012 και το 2013 αντίστοιχα.

Με τον 35χρονο υπαρχηγό η αστυνομία εκτιμά ότι μπαίνει ακόμη ένα κομμάτι στο παζλ σύμπραξης ποινικών και τρομοκρατών. Το δεξί χέρι του Νίκου Μαζιώτη είχε κατηγορηθεί και καταζητείτο για ανάμειξη στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά, στην οποία μετείχε ο επίσης καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας. Ο 35χρονος φέρεται να είχε κλέψει ένα από τα δυο ΙΧ που χρησιμοποιήθηκαν στην συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια.

Παράλληλα η αντιτρομοκρατική έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό ακόμη δύο ατόμων, πρωτοπαλίκαρα του Νίκου Μαζιώτη. Από τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί φαίνεται να ταυτοποιείται η παρουσία τους στο πλευρό του αρχηγού της οργάνωσης σε απαλλοτριώσεις τραπεζών. 

Η θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων στοιχειοθετείται σύμφωνα με επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. και από την ανάμειξη Παλαιοκώστα σε τρομοκρατικά χτυπήματα. Υπενθύμιζαν τον εντοπισμό μερικού δακτυλικού αποτυπώματος του καταζητούμενου κακοποιού στον φάκελο βόμβα που είχε σκάσει στα χέρια του υπασπιστή του πρώην Υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Μετά την εξάρθρωση του Επαναστατικού Αγώνα βρέθηκαν δυο αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα συνδεόταν με την απαγωγή του επιχειρηματία.  Το άλλο όχημα σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών, οι τρομοκράτες θα το χρησιμοποιούσαν στην αιματηρή επίθεση που προετοίμαζαν κατά της ΓΑΔΑ στη  Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Συνάντηση με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που συνέλαβαν τον Νίκο Μαζιώτη, είχε το απόγευμα ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης. Ο Βασίλης Κικίλιας μετέφερε  τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού αλλά και της ευχαριστίες όλης της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι πρωτη προτεραιότητα της πολιτείας είναι η ενίσχυση του έργου του έλληνα αστυνομικού.