X

Στο κυνήγι της… γιάφκας η Αντιτρομοκρατική

Η Αντιτρομοκρατική «χτενίζει» την Αττική αναζητώντας γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα. Δείτε το εσωτερικό του σπιτιού όπου έμεναν Μαζιώτης και Ρούπα.

Ant1news

Του Μανώλη Ασαριώτη 

Σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού βρίσκεται από το Σάββατο ο Νίκος Μαζιώτης.

Η Αντιτρομοκρατική «χτενίζει» τις περιοχές στις οποίες φαίνεται πως κινήθηκε ο τρομοκράτης, αναζητώντας γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα, που χρησιμοποιούσαν ο ίδιος και οι συνεργοί του.

Ωστόσο, η Πόλα Ρούπα, όταν εγκατέλειψε άρον-άρον το διαμέρισμα του Αμαρουσίου, όπου κρυβόταν τα τελευταία δύο χρόνια μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη, άφησε πίσω της μόνο παιχνίδια του παιδιού και τις ζωγραφικές του, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που δημοσίευσε η Καθημερινή της Κυριακής. 

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι το ζευγάρι είχε έτοιμο σχέδιο διαφυγής σε περίπτωση, που κάτι πάει στραβά, το οποίο ενεργοποίησε η Πόλα Ρούπα, μόλις πληροφορήθηκε τα όσα διαδραματίστηκαν στο Μοναστηράκι. 

Μαζί με τα λιγοστά είδη πρώτης ανάγκης αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πήρε μαζί της έναν φορητό υπολογιστή, σημειώσεις και φωτογραφίες, που θα μπορούσαν να δώσουν οποιοδήποτε στοιχείο για τη δράση της οργάνωσης, τους στόχους τους ή τη γιάφκα, όπου κρύβουν τον οπλισμό του Επαναστατικού Αγώνα.

Με την ίδια τακτική, που εντόπισαν το διαμέρισμα της οδού Υψηλάντου, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προσπαθούν τώρα να βρουν και τον χώρο με τα όπλα και τα εκρηκτικά.

Με τις φωτογραφίες των καταζητούμενων στα χέρια ρωτούν πόρτα-πόρτα τους κατοίκους των περιοχών, όπου έχουν πληροφορίες και ενδείξεις ότι κινήθηκε ο Νίκος Μαζιώτης. 

Στο επίκεντρο των ερευνών τους έχουν τεθεί τέσσερις περιοχές. Κάτω Πατήσια και Κυψέλη, όπου τον έχουν δει να μετακινείται με τον ηλεκτρικό, αλλά και Μαραθώνας και Γραμματικό, όπου οι πληροφορίες τον θέλουν να πήγαινε με το ασημί Hyundai Accent , που είχε αγοράσει ως Μιχάλης Μιχελάκης.

Στην Πόλα Ρούπα οι διωκτικές αρχές δίνουν τον χαρακτηρισμό του ιδεολογικού καθοδηγητή και του συντάκτη των προκηρύξεων του Επαναστατικού Αγώνα. Φοβούνται, μάλιστα, ότι αν και επικηρυγμένη, μπορεί να έρθει σε επαφή με τον επιχειρησιακό βραχίονα της οργάνωσης και να προχωρήσουν σε μία ενέργεια εντυπωσιασμού. Γι’ αυτόν το λόγο έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας σε όλους τους πιθανούς στόχους. 

Ο Νίκος Μαζιώτης μεταφέρθηκε, ύστερα από απαίτησή του,  στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου το μεσημέρι της Δευτέρας θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον 27ο τακτικό ανακριτή.