X

Αγνώριστη η Πόλα Ρούπα

Φωτογραφίες της Πόλας Ρούπα έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. Δείτε πως είναι σήμερα η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη.

Ant1news

Οι φωτογραφίες της καταζητούμενης και επικηρυγμένης συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη, Πόλας Ρούπα είναι από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή του ηλεκτρικού σταθμού του Αμαρουσίου και είναι προφανές ότι έχουν υποστεί επεξεργασία από τους αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν "κόψει" το ανήλικο παιδί της, που ήταν μαζί της, όταν τραβήχτηκαν.

Η Πόλα Ρούπα είναι εμφανώς αδυνατισμένη με κοντό ξανθό μαλλί και σακίδιο στην πλάτη, όπως ακριβώς την περιέγραφαν οι γείτονες της στο διαμέρισμα της οδού Υψηλάντου.  

Φορά μεγάλα σκουρόχρωμα γυαλιά και κρατά παιδικά παιχνίδια.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη τα στοιχεία ταυτότητας της Παναγιώτας Ρούπα του Βίκτωρα και της Ειρήνης, γεν. 03-04-1969 στη Καλαμάτα Μεσσηνίας, καθώς και οι παραπάνω φωτογραφίες .

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με την σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί αφενός μεν στο να καταστεί εφικτή η σύλληψη της ανωτέρω φυγόποινης, καταδικασθείσας για κακουργήματα και πλημμελήματα, εκ δόλου και κυρίως, για εγκλήματα επιβουλής της δημόσιας τάξης, αφετέρου δε στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των διωκομένων αδικημάτων.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, η Πόλα Ρούπα ενδέχεται να κυκλοφορεί με το υπ’ αριθμ. ΥΗΤ-2959 αυτοκίνητο, μάρκας HYUNDAI ACCENT, χρώματος ασημί, το οποίο είχε αγοράσει ο πρόσφατα συλληφθείς Νίκος Μαζιώτης, με πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, με τα στοιχεία ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ Μιχάλης του Νικολάου και της Αρχοντίας.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συγκεκριμένου αυτοκινήτου επικεντρώνονται σε περιοχές της Αττικής, όπως τα Πατήσια, τον Άγιο Νικόλαο, τη Κυψέλη, τη Νέα Χαλκηδόνα, τη Νέα Ιωνία, τον Μαραθώνα, τη Νέα Μάκρη και το Γραμματικό, καθώς και στις περιοχές του Κιάτου και της Ακράτας Κορινθίας. 

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το παραπάνω πρόσωπο να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Ανοιχτή επιστολή της αδελφής της Ρούπα

Ανοιχτή επιστολή έγραψε η αδερφή της Πόλας Ρούπα Χριστιάνα, λίγες ημέρες μετά την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι της οικογένειάς της στην Καλαμάτα

Η Χριστιάνα Ρούπα στην επιστολή της αναφέρει ότι η ίδια και η οικογένειά της υφίστανται έναν βάναυσο βιασμό της προσωπικότητάς τους, από τους "κατασταλτικούς μηχανισμούς της χώρας".

Σημειώνεται ότι η επιστολή της αδερφής της Πόλας Ρούπα, δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα ERTOPen.com