X

Στο σφυρί πόλη των ΗΠΑ για 1,5 εκατ. δολάρια

Η κρίση γεννά ευκαιρίες, λένε… και όσοι ψάχνετε να βρείτε την κατάλληλη ευκαιρία για μία καλή επένδυση μην προσπεράσετε την παρακάτω αγγελία: Σε τιμή «ευκαιρίας» πωλείται μια ολόκληρη πόλη στις ΗΠΑ.

Ant1news

Αν θέλετε να κάνετε μία πρωτότυπη επένδυση και διαθέτετε 1,5 εκατ. δολάρια σας έχουμε τη λύση…. Μπορείτε να αγοράσετε από τους Αμερικανούς μία ολόκληρη πόλη που έβγαλαν στο σφυρί.

Το όνομα της είναι Αλαντίν και βρίσκεται στην πολιτεία του Γουαϊόμινγκ στις ΗΠΑ. Η μικρή αυτή πόλη έχει μόλις 15 κατοίκους- από πέντε οικογένειες όλες κι όλες- οι οποίοι ζουν σε μία έκταση 300 στρεμμάτων. Παράλληλα, διαθέτει 15 κτίρια, μεταξύ των οποίων και ένα πλήρως λειτουργικό παντοπωλείο. Επίσης, διαθέτει ένα μαγαζί για προμήθειες ψαρέματος, αλλά και καταστήματα με μαναβική, αντίκες, είδη τέχνης και μπυραρίες

Ιδιοκτήτες της πόλης Αλαντίν είναι ο Ρικ Μπρενγκλ και η σύζυγός του Τζούντι, οι οποίοι αγόρασαν την πόλη πριν από 28 χρόνια. «Ο σύζυγός μου μού αγόρασε την πόλη όταν τα παιδιά μας πήγαν στο πανεπιστήμιο. Τώρα θέλουμε να πάμε παρακάτω» δήλωσε η Τζούντι Μπρένγκλ.

Να σημειωθεί ότι η Αλαντίν δεν είναι η πρώτη πόλη που βγαίνει στο σφυρί. Πέρυσι πωλήθηκε σε δημοπρασία η πόλη Μπιούφορντ στις Η.Π.Α. που έχει έναν μόνο κάτοικο, ο οποίος εκτελεί και καθήκοντα δημάρχου (είναι δηλαδή δήμαρχος του εαυτού του) έναντι 900 χιλιάδων δολαρίων.