X

Αεροπορικό δυστύχημα στη Σπάρτη

Ιδιωτικό μικρό αεροσκάφος κατέπεσε κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Σπάρτης. Νεκροί ανασύρθηκαν οι δύο επιβαίνοντες.

Ant1news

 

Δεκαπέντε μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου στο Πυρί Λακωνίας κατέπεσε ένα μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος, λίγο μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου.

Οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο απεγκλώβισαν νεκρούς τους δύο επιβαίνοντες από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Παραμένει άγνωστο από πού ξεκίνησε το ταξίδι του το  ιταλικό υπερελαφρό αεροσκάφος Ι-Α651, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η πτώση του οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε λάθος χειρισμό δεδομένου ότι έχει ανοίξει το αλεξίπτωτο του αεροσκάφους.

Σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρει ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε από πεδίο, μη αδειοδοτημένο από την ΥΠΑ, για πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών.

Ο υπεύθυνος για την πτήση χειριστής δεν κατέθεσε σχέδιο πτήσης, ως όφειλε, ενώ δεν υπήρξε και καμία επικοινωνία με την ΥΠΑ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δύο επιβαίνοντες του αεροσκάφους, το προσγείωσαν στην πίστα του εκτός λειτουργίας αεροδρομίου Σπάρτης και στη συνέχεια, κατά την διαδικασία απογείωσής και πιθανότατα από λάθος χειρισμό κατέπεσαν 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου.

Από την πρόσκρουση στο έδαφος έχασαν τη ζωή τους οι δύο επιβαίνοντες σε αυτό.



Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σπάρτης, ενώ προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί η Πυροσβεστική υπηρεσία.

Στον τόπο του ατυχήματος, μετά από συνεννόηση με την ΥΠΑ,  μετέβησαν  ήδη, εκπρόσωποι της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, αρμόδιας για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτιών του ατυχήματος.