X

Γιακουμάτος για διατίμηση στις πλαζ και τα… ροδάκινα ufo

Για την ακρίβεια στα προϊόντα αλλά και για την απόφασή του να προωθήσει απόφαση για διατίμηση των προϊόντων στις πλαζ μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Ant1news

Με το μέτρο της διατίμησης εκτιμά ότι θα καταφέρει να ρίξει το κόστος στις οργανωμένες πλαζ ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος αποκάλυψε στο Πρωινό ΑΝΤ1 την πρόθεσή του να προωθήσει απόφαση για διατίμηση στα προϊόντα που πωλούνται στις δημοτικές και κρατικές πλαζ (νερό, καφέ, τοστ), σε μια προσπάθεια του υπουργείου να ρίξει τις τιμές.

Παρακολουθώντας ένα ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 για το κόστος στις οργανωμένες πλαζ, ο κ. Γιακουμάτος παραδέχθηκε ότι το μπάνιο στοιχίζει τόσο πολύ που είναι απαγορευτικό για τις οικογένειες και για το λόγο αυτό τόνισε πως πρέπει να προωθηθεί το μέτρο της διατίμησης σε μη ιδιωτικές πλαζ.



«Πάντως, υπάρχουν και οι μη οργανωμένες παραλίες που μπορεί να κάνει κάποιος το μπάνιο του» σημείωσε ο κ. Γιακουμάτος, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνέχεια για την ακρίβεια στα προϊόντα γενικότερα και ξεκαθάρισε πως πρόθεσή του είναι να παραιτηθεί αν μέχρι τον Δεκέμβριο δεν έχει καταφέρει να ρίξει τις τιμές.

Σχολίασε ακόμη την τιμή στο ψωμί και το ζύγισμα που πρέπει να γίνεται. «Ανώτατη τιμή στο ψωμί μέχρι 0,70 μετά από διαβούλευση με τους αρτοποιούς και έλεγχοι από 1η Αυγούστου» τόνισε ο κ. Γιακουμάτος που ξεκαθάρισε ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα σε περίπτωση που κάποιος δεν τηρεί το νόμο. Μιλώντας για το γάλα, συμπλήρωσε: «Εφαρμόσαμε την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για το γάλα αλλά η τιμή συνεχίζει να ανεβαίνει».

Ο υφυπουργός πάντως πήγε και στη λαϊκή και τράβηξε φωτογραφίες με τιμές σε προϊόντα «ελληνικό, μυρωδάτο, ζουμερό, 0,49 ευρώ», είπε. Σχολίασε όμως και τα ακριβά ροδάκινα που πωλούνται προς 3,88 ευρώ το κιλό, της μάρκας «ufo», όπως είπε και χαρακτήρισε «όταν είσαι ούφο, παίρνεις ufo».

Όταν θέλεις να πάρεις παντεσπάνι, θα πληρώσεις παντεσπάνι", υπογράμμισε ο κ. Γιακουμάτος, σχολιάζοντας τα περί ακρίβειας στα καταναλωτικά προϊόντα, ενω σχολίασε και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.