X

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ

Το πράσινο φως για να αποκτήσει νέο σπίτι η ΑΕΚ άναψε η Βουλή και η διάταξη που αφορά στην ανέγερση του νέου γηπέδου, αποτελεί πλέον νόμο του κράτους.

Ant1news

Νέο σπίτι αποκτά η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ψήφιση από τη Βουλή της ρύθμισης για την κατασκευή του γηπέδου που αποτελούσε όνειρο ζωής για τον ιστορικό σύλλογο. Τα επίμαχα άρθρα που αφορούν στην κατασκευή της λεγόμενης και «Αγιά Σοφιάς» υπερψηφίστηκαν από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τους ΑΝΕΛ, τη ΔΗΜΑΡ και τη Χρυσή Αυγή, ενώ «όχι» είπαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ που ζητά παγίως κρατικά γήπεδα.

Τόσο ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης όσο και βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση επέκριναν με δριμύτητα τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του. «Ακατανόητη» την χαρακτήρισε ο Γιάννης Μανιάτης που έκανε λόγο για «μπρος-πίσω» της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υπογράμμισε δε, ότι η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση αποτελεί την αρχή για ένα μεγάλο πρόγραμμα αθλητικής, πολεοδομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης στη Νέα Φιλαδέλφεια, με φορέα το αθλητικό Σωματείο της ΑΕΚ.

«Δεν μπορείτε να πάρετε μια καθαρή απόφαση που να λέει «ναι» ή «όχι» και αυτό γιατί πολιτεύεστε με το δόγμα να τα έχουμε με όλους καλά», τόνισε απευθυνόμενος προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ο Άδωνις Γεωργιάδης από τη ΝΔ, ενώ ο Κώστας Τριαντάφυλλος από το ΠΑΣΟΚ τους κάλεσε να αντιληφθούν τι σημαίνει σεβασμός στον σύλλογο της ΑΕΚ. «Περίμενα, λοιπόν, να σεβαστείτε τους «ORIGINAL». Δεν το πράξατε. Γιατί; Θα σας απαντήσω εγώ: «Γιατί αυτοί είναι original, εσείς όχι», είπε.

Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής του ομάδας Νίκος Βούτσης υποστήριξε ότι γίνεται πλειοδοσία στη δημιουργία εντυπώσεων εκ μέρους της κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε το νέο γήπεδο να γίνει ακριβώς στο χώρο που υπήρχε και το προηγούμενο κι όπως ο Νίκος Βούτσης  «αν έχει 2.000 ή 3.000 λιγότερους καθήμενους, εντάξει, δεν έσταξε και η ουρά του γαϊδάρου».