X

Άφησαν «γυμνή» την παραλία!

Χωρίς αλμυρίκια άφησαν την παραλία σε Πόρτο Ράφτη, Αγία Μαρίνα και Αυλάκι, στερώντας αναίτια την φυσική σκιά από τους λουόμενους.

Ant1news

Τα αρμυρίκια στην παραλία της Αγίας Μαρίνας φυτεύτηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και για πάνω από 20 χρόνια κανείς δεν σκέφτηκε να τα πειράξει μέχρι την άνοιξη του 2013.

Το περιστατικό συνέβη χωρίς κανείς να καταλάβει τίποτα, σε μια χρονική περίοδο που δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση. Τα δέντρα που κόπηκαν κάλυπταν περίπου 50 μέτρα κατά μήκος της παραλίας. Οι έρευνες για τους δράστες δεν έφεραν αποτέλεσμα, αν και ο Δήμος Μαρκοπούλου υπέβαλε μήνυση κατ' αγνώστων. Το ίδιο έργο επαναλήφθηκε πριν από τρεις μήνες.



Τα αρμυρίκια που κόπηκαν φέτος, σύμφωνα με το Έθνος, ήταν πολύ περισσότερα. Πλέον η παραλία της Αγίας Μαρίνας είναι «γυμνή» σε μήκος περίπου 200 μέτρων.

Οι κάτοικοι, οι φορείς και οι παραθεριστές είναι εξοργισμένοι και προσπαθούν να καταλάβουν τους λόγους για τους οποίους οι άγνωστοι κόβουν τα δέντρα. 

Ο δήμος υπέβαλε και φέτος μήνυση, ωστόσο δεν υπάρχει αισιοδοξία για το ότι θα εντοπιστούν οι δράστες, ενώ το χειρότερο είναι ότι τα αρμυρίκια θα χρειαστούν μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να μεγαλώσουν ξανά και να φτάσουν στο αρχικό ύψος τους.