X

Εσείς θα τρώγατε ένα «τέρας»;

Το σάντουιτς «τέρας» προσπαθούν να φτιάξουν δεκάδες Μεξικανοί.

Ant1news

Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Μεξικό για να φτιάξουν το μεγαλύτερο σάντουιτς που έχει ποτέ φτιαχτεί στην Λατινική Αμερική.

Περισσότερες από 80 επιχειρήσεις, ντόπιοι και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών συμβάλλουν στη δημιουργία του μεγαλύτερου σάντουιτς της Λατινικής Αμερικής, στο Μεξικό.

Το 62 μέτρων «τέρας» χρειάζεται για τη δημιουργία του εκατοντάδες κομμάτια  ψωμιού, ντομάτας και μαρουλιού, που αναμείχθηκαν με τόνους μαγιονέζας, μουστάρδας και φυσικά πικάντικων μπαχαρικών. 

Το κάθε τμήμα του δημιουργήματος θα έχει διαφορετική γεύση, επιμέλειας ντόπιων σεφ, καθώς και διαφορετική ονομασία.

Στόχος, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι να ξεπεραστούν τα 64 μέτρα και τα 650 κιλά βάρος και όλα αυτά να γίνουν σε λιγότερο από 3 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή, συνθέτουν ένα από τα παραδοσιακά πιάτα του Μεξικό, τις tortas , που άξια συναγωνίζονται τα φαστ φουντ της χώρας.

Το σάντουιτς αποτελεί μέρος πενθήμερου τοπικού πανηγυριού, το οποίο αναμένεται να επισκεφτούν περισσότεροι από 310.000 άνθρωποι.

Το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο σάντουιτς του κόσμου κατέχει η Αμερική, όπου το 2005 έφτιαξαν ένα που ζύγιζε 2. 467, 5 κιλά και ακολουθεί ο Λίβανος, με ένα σάντουιτς μήκους 730 μέτρων, που δημιουργήθηκε το 2011.